Hej alla fina bloggläsare 

Ni som följer mig på Instagram vet att under denna månad har jag antagit en skrivutmaning tillsammans med andra författare. (Ja, jag ser mig redan som författare, attraktionslagen…)  Utmaningen skapades av Litterära Konsulter och inkluderar alla. Både författare som redan fått sina böcker publicerade och även vi som har den där inre drömmen om att få sin första bok utgiven. En mycket uppskattad utmaning för mig, jag som gillar att reflektera…

10:e januari var dagens utmaning att skriva om en skrivarkompis. Min första tanke av en skrivarkompis var att en sådan kompis träffar man kontinuerligt och läser varandras texter och kommenterar dessa. En sådan kompis har jag inte. Jag har inte gått någon kurs och därför inte träffat likasinnade. Jo, jag gick en dagskurs för några år sedan där efterföljande delkurser sedan bara flöt ut i sanden. Ett lite smärre plattfall för mina författardrömmar.

Men så kom jag på. Det finns en kvinna, en tidigare kollega som brukar läsa mina manus när jag känner att dessa är färdiga. Självklart är hon min skrivarkompis! Tack Inger för att du finns och för all den tid som du lägger ner på mina drömmar!

Jag bläddrade en stund bland de andras svar och ett inlägg gjorde mig riktigt ledsen. En kvinna med vänner som istället för att höja och tro på henne, försökte istället sänka hennes mod till att våga skriva. I stället för att höra puschande ord kom kommentarer som ”Tror du verkligen på det själv, att någon skulle vilja köpa din bok.” Många av hennes vänner hade dessutom svarat henne med tystnad eller genast bytt samtalsämnen när hon berättade om sina drömmar. Blir genuint ledsen då jag hör om sånna bekanta. Tack och lov så tystade dessa ord inte henne, istället startade hon ett Instagramkonto för att inspireras av andra med samma dröm och livsmål.

Accepteras andras olikheter.

Le mot varandra och ge komplimanger,

det är så vi skapar en vackrare värld.

I morgon tänkte jag dela med mig av en skön och frigörande övning som hjälpt mig att släppa stagnerade energiminnen och blockeringar.

Kramar finns som alltid till er alla! //Anki