Andningsövning för att minska stress

Medveten andning

Att använda andningen som ett redskap är en lång och omfattande tradition inom yoga. Att andas rätt och medvetet skapar fritt energiflöde i hela din kropp. När du andas djupt och lugnt påverkas ditt mentala sinne och din fysiska kropp. Det fria energiflödet som skapas då du medvetet fokuserar på din andning, ökar din medvetenhet, din närvaro till dig själv, din kropp och ditt sinne.

Etappandning för att minska stress;

  • Sitt ner i en lätt meditationsställning på din yogamatta eller på en stol. Ryggen ska vara rak, axlarna avslappnade och händerna placerade bekvämt i ditt knä. Fokus i tredje ögat (punkten mellan dina ögonbryn.)
  • Sitt en stund och bara känn in din kropp, landa i din kropp.
  • Andas in långsamt i sex sekunder (räkna i huvudet, tyst för dig själv.)
  • Håll andan inne under sex sekunder.
  • Andas ut under nio sekunder.
  • Håll andan ute under tre sekunder.

Börja sedan om igen. Börja med övningen i tre minuter och öka sedan successivt tills du kommit upp till tio minuter. Är du nybörjare i meditation, kan du korta ner längderna i din in och utandning. 4-6-2-1 kan vara en bra startövning.

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki


Medveten andning lugnar en stressad hjärna.

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki