Brukar du umgås med dig själv?

När jag ställer den frågan till människor som jag möter får jag ofta svar som:

  • Jag hinner inte.
  • Jag känner mig rastlös om jag ska sitta och göra ingenting.
  • Det känns obehagligt/obekvämt.
  • Nej usch nej, det är ingenting för mig. Jag trivs bra om jag har folk runt omkring mig.

Att ta en paus och möta sig själv i tystnad är ett viktigt steg i att läka och utvecklas.

Tillåt dig själv att vara i ensamhet och i tystnad, det är då du börjar lyssna på dig själv. Jag vet av egen erfarenhet att det kan komma upp situationer och tankar som kan kännas jobbiga under tystnaden, men ge det tid och våga bearbeta även det som känns tungt. I tystnaden, i bearbetningen kommer du i kontakt med din intuition, som ger dig utrymme till att utvecklas till den underbara människa som du är. Ditt sanna jag. I tystnaden finns en djup vila, men också en chans till att skapa något nytt i ditt liv. Att mogna som människa.

Veckans utmaning – Att utvecklas i ensamhet och i tystnad

Denna vecka kommer jag att ge dig en utmaning som består i att – Sätt en daglig påminnelse i din telefon så du får in en kort meditation i tystnad och i ensamhet. Gör det som en daglig rutin för att möta och lyssna på din inre röst. Stäng av telefonen, sätt dig på en lugn plats. Blunda, andas och lyssna inåt. Hur känns det att sitta i tystnaden? Vad säger din inre röst till dig?

När denna vecka har passerat, mejla mig gärna och berätta hur det har gått. Tacksam för era tankar och kommentarer.

Kram och kärlek till er alla!

//Anki