BOKDEBUTANT

Jag har som många andra en dröm om att bli författare och jag är nu i slutskedet på att ge ut min första bok. Sätter jag mig ner och verkligen tar in orden – min allra första bok – bubblar det som sockerdricka i blodet och fjärilar dansar disco i magen! Det är en dröm som jag haft sen barnsben och som nu äntligen är inom räckhåll! Då boken inte gått till tryck än så är titeln fortfarande lite hemlig men håll ut, snart kommer ”hela paketet”.

Bokens innehåll

Boken är en självbiografi där jag skriver från hjärtat om vår IVF behandling, In Vitro Fertilisering, som jag och min sambo Andreas genomgick 2012. Bemötandet från vården, vänner och bekanta. Hur jag har jobbat mentalt för att komma vidare efter en stor sorg och en gnagande känsla av misslyckande. Att vara en kvinna men ändå inte lyckas med något som tycks vara så normalt, som att bli gravid.

Hur det är att leva som ofrivillig barnlös i en värld som är full av påminnelser.

Testläsare

Det är alltid bra att låta någon annan läsa det man har skrivit. Flyter texten? Upprepar jag mig i meningar och ord? Är det över huvudtaget intressant det som jag skriver? Jag har därför använt mig utav testläsare och bett dem läsa med kritiska ögon. Vad de tänker om mitt bokmanus kan ni läsa HÄR.

Ger ut min bok själv

Enligt mina erfarenheter är det svårt att få sin bok utgiven på ett förlag. Att synas i mängden av alla kända namn och ansikten. Har man dock lyckats fått in en fot föds givetvis en förhoppning om att bokförlaget kommer marknadsföra dig stort. Oftast blir det inte så. Huvudfokuset läggs på de välkända namn och ansikten som redan finns. De individer folket redan vet vem de är. Sen ska bokförlagen dessutom ha en stor del av den ”ekonomiska färdigbakade kakan”, mitt egenskrivna bokmanus, vilket jag kan tycka är lite orättvist. Det är ju mitt livsverk. Mina ord.

Av den anledningen har jag därför valt att själv ge ut min bok. Har köpt ett författarpaket på Vulkan och via det paketet får jag bland annat hjälp att blir publicerad och få min bok synlig på bland annat Bokus och Adlibris. Min bok kommer även finnas med på listor över de böcker som bokhandlar kan välja att ta in.

Jag läste på innan om förlaget och såg att många lämnat en positiv respons på snabba svar etc. Tyvärr måste jag säga att det är mycket bristfällig respons från min kontakt på förlaget. Jag måste haft otur för mina mejl missar han väldigt ofta. Bra kommunikation och respons är viktigt för mig. Annars känns det inte rätt. Jag ska inte behöva lägga all min energi för att bli sedd, eller fråga gång efter gång om mina mejl kommer fram. Dessutom inte för något som jag i slutändan kommer att betala en stor summa pengar för när boken är färdigtryckt. Så under tiden som jag väntar på svar från min kontakt, har jag letat på nätet för mer information om egenutgivning. I min dator ligger nämnligen flera påbörjade bokmanus som också vill bli publicerade.

Några sidor som jag hittat och som jag tycker låter intressanta är bland annat:

Läs på, fråga dig fram i olika forum. Kika även in på Tidningen Skriva, en matnyttig sida som även finns i tidningsform. Själv prenumererar jag på den tidningen sen några år tillbaka. Väcker en härlig nyfikenhet varje gång den dimper ner i brevlådan.

Det viktigaste är också, tro på dig själv och på din bokidé! Det är aldrig för sent att få sin dröm uppfylld.


Do what makes you happy!


Kram och lycka till er alla!