Solarplexus

Idag är det dags att titta på vårt tredje chakra, solarplexus som förknippas med färgen gul. Dess placering är på magen, nedanför bröstbenet. Ca en handsbredd ovanför naveln.

Enligt kundalinyogan är inte detta ett chakra. Men här finns dina emotioner som du behöver bearbeta för att uppnå balans och harmoni i ditt fjärde chakra, hjärtchakra.

Den yttre känslovärlden

Solarplexus förknippas med den yttre känslovärlden. Intryck som du tar in i det dagliga livet. Går du igenom ett rum och du förnimmer att det känns tungt eller lätt, värme eller kyla så är det genom ditt solarplexus som du tar in dessa intryck. Vår sociala förmåga så som exempelvis att förstå omvärlden och kommunicera. Känna respekt till andra och även respekt till sig själv. Lyssna på vad som är rätt för sig själv, sätta gränser och våga säga nej. Handlingskraft och utveckling. Det är här magkänslan sitter.

Obalans i solarplexus

Ett överaktivt solarplexus gör att vi lätt blir kritiska och dömande mot andra, samtidigt som vi inte själva kan ta emot kritik på ett balanserande sätt. Svårt att hålla en stabil kontroll på sina känslor. Ett underaktivt solarplexus kan däremot visa sig att alltid vilja vara andra till lags, strävar efter att vara omtyckt av alla vilket i sin tur kan leda till att man blir utnyttjad.

Men det finns tekniker som kan hjälpa dig att hålla balans i din yttre känslovärld, i ditt solarplexus.

Vad kan man göra för att skapa balans?

Sittande sidostretch – sitt i lätt meditationsställning/skräddarställning. Andas in och för högra handen upp mot himlen med handflatan inåt. Sätt samtidigt vänster hand i golvet som stöd och tippa överkroppen lätt mot vänster. Andas ut och böj sedan på samma sätt åt höger. Andas in, för vänster hand upp mot himlen med handflatan inåt. Sätt höger hand i golvet som stöd och tippa överkroppen lätt mot höger. Tänj inte åt sidorna utan lyssna på kroppen. Upprepa sidostretchen en till tre minuter. Placera händerna mjukt i ditt knä och tänk färgen gul och känn energierna i ditt solarplexus.

Mantra / AffirmationJag släpper på blockeringar och känner full tillit till mig själv.

Övriga tips

  • Omge dig med gula saker! Smycken, kläder eller frukter som går i gula toner.
  • Ge andra komplimanger utan att känna avundsjuka. Ge komplimanger och mena dem.
  • Gör något för din egen skull utan att ha dåligt samvete.
  • Var mycket ute i solen och fyll på med dess energi.
  • Våga ta beslut och risker.
  • Dofter som citron, mandarin eller ingefära sägs stärka ditt solarplexus

Läs mer HÄR om solarplexus chakra


När du vaknar på morgonen, skriv ner dina mål för dagen.

När du går och lägger dig, skriv ner de mål du utfört under dagen.

Våga ta beslut och risker. Gå utanför din bekvämlighetszon.


Nu låter vi solen lysa på dig och från dig!

Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

BEYOU

Tidigare inlägg

Beyou