Kronchakrat

Idag är det dags att titta på vårt sjunde och sista chakra, kronchakrat som förknippas med färgen violett eller vitt. Dess placering är uppe på huvudet, vid fontanellen.

Universe has my back

Kronchakrat är vad man kallar det rena medvetandet. Vid ett balanserat kronchakra tar vi emot budskap från våra guider och änglar, Universum. Vi känner att vi är en del av något större. Vi känner kärlek och tillit till att allt blir som det ska, även om livet just nu är svår att hänga med i.  Vi accepterar livet som det är och känner oss fullkomligt trygga i det, Universe has my back. När vårt sjunde chakra är öppet skiftar vi i vår syn på livet, oss själva och vår omgivning.

Obalans i kronchakrat

Vid ett obalanserat kronchakra sväljer man allt vad andlighet heter med hull och hår, utan att ifrågasätta och lyssna på sin intuition – Vad är min sanning? Vad känns rätt för mig? Man delar gärna med sig av allt andligt och helande man kan förmå sig att dela med sig utav. Healing, readings, stöd och stöttning utan att kräva något tillbaka. Man hjälper andligt allt och alla, vilket i sin tur kan leda till att man själv blir tömt på energi. Man ger men får inget tillbaka. Man utstrålar en gränslöshet av ljus och kärlek vilket gör att man lätt också drar till sig energitjuvar.

Kronchakrats öppnande sker genom utveckling och mognad under tiden som de övriga chakrana balanseras upp. Ett totalt uppvaknande kan oftast komma efter en kris i livet, där man måste börja om från början med att skapa rätt balans från grunden, från rotchakrat. Ett utmattningssyndrom kan vara en utlösande faktor till en start av ett balanserat kronchakra. Det är under denna öppningsprocess som de existentiella frågorna växer – Vad är meningen med livet? – Varför är jag här? – Vad ska jag uträtta under tiden som jag lever i detta jordeliv?

Vad kan man göra för att skapa balans?

Eldandas i kronchakrat: Sitt i lätt meditationsställning. Fläta samman dina fingrar framför ditt rotchakra. Samtidigt som du sedan lyfter dem sammanflätade händerna sakta, chakra för chakra framför din fysiska kropp andas du in ett djupt och medvetet andetag. Stanna till ca en decimeter ovanför ditt kronchakra, fortfarande sammanflätade och med handflatorna neråt. Och andas ut. ELDANDAS i 1 – 3 minuter. Känn hur energin rör sig runt ditt kronchakra, ut till Universum och tillbaka igen. Avsluta med ett djupt andetag och känn energierna. Tänk färgen violett eller rent vitt.

Mantra / Affirmation – Jag är förenad med allt och utstrålar ljus och kärlek. Jag har tillit att allt blir som det ska.

Övriga tips

  • Omge dig med violetta och rent vita saker! Kläder, smycken eller andra violetta eller vita assessorer som du kan placera ut i ditt hem. Stenar, dukar, ljus, blommor.
  • Tillbringa tid i total tystnad.
  • Gå andliga kurser, workshops, åk på retreat, läs böcker om andlighet… och ifrågasätt. Vad är min sanning? Vad känns rätt för mig?
  • Gör en chakrabalansering. Antingen för dig själv eller boka in en tid och låt någon annan hjälpa dig att balansera dina chakran.
  • Dofter som lavendel, sandelträ och myrra sägs vara välgörande för kronchakrat

Läs mer HÄR om Kronchakrat.


Gör en lista på drömmar som du vill uppnå.

Meditera, andas och visualisera hur du uppnår dessa livsmål med lätthet.


Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

Hemmagjord Chai LatteOm du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki