Pannchakrat

Idag är det dags att titta på vårt sjätte chakra, pannchakrat som förknippas med färgen indigo. En djupare färg av blått. Placeringen är två fingerbredder ovanför ögonbrynskanten, därför kallas pannchakrat också för det tredje ögat i bland.

Intuition och klarseende

Har du en bra balans i ditt pannchakra då har du en stark intuition och ser och känner det som inte syns eller känns… men som ändå finns. Vi har ett klarseende och ser livet i ett större perspektiv och sammanhang. När pannchakrat är i balans flödar vår fantasi, fantasin som är en grundpelare för att manifestera och skapa det liv som du vill leva. Bra balans i vårt sjätte chakra gör att vi har en riktning i livet, vi vet åt vilket håll vi ska åt och är inte rädda att följa den. Vi har lätt för att lära oss nya saker och har ett mer abstrakt tänkande.

Obalans i pannchakrat

Vid obalans i pannchakrat kan vi ha många drömmar och visioner, men vi har svårt att våga följa dem. Vi saknar kraft eller modet att förverkliga dem och vågar heller inte lita på vår intuition. Vid ett överaktivt pannchakra har man svårt att fokusera på det man gör i stunden, man kan också ofta ha oförklarlig huvudvärk. Återkommande mardrömmar är heller inte ovanligt vid ett överaktivt pannchakra. Vid ett underaktivt pannchakra viftar man bort det här med intuition och andlighet, här gäller bara logiska och vetenskapliga förklaringar. Man kan även ha svårt för att känna empati för andra medmänniskor.

Vad kan man göra för att skapa balans?

Eldandas i pannchakrat: Stå på alla fyra och svanka med ryggraden neråt. Vik huvudet uppåt och bakåt. Slut dina ögon och fokusera på ditt pannchakra. ELDANDAS under 1 – 3 minuter. Därefter börja svanka och flexa med din rygg i en katt och ko övning. Gör detta under 1 – 3 minuter. När du skjuter rygg som en katt andas du ut, när du svankar som en ko andas du in. Avsluta med att sitta i en lätt meditationsställning med korslagda ben. Placera dina händer framför ditt pannchakra, ca en decimeter ut från din fysiska kropp och känn energin som finns där. Tänk färgen indigo.

Mantra / AffirmationJag har ett klart seende och en tydlig riktning i livet.

Övriga tips

  • Omge dig med mörkblåa saker! Kläder, smycken eller andra blåa assessorer som du kan placera ut i ditt hem. Stenar, dukar, ljus, blommor.
  • Avsätt en tid för daglig meditation.
  • Skicka ljus och kärlek till allt levande på jorden, även till de som förtjänar det minst.
  • Öva upp din intuition på ett lekfullt sätt. Exempel – Om någon pratar om en annan människa eller plats, även om du inte träffat den personen, eller har varit på den omtalande platsen, visualisera hur personen eller platsen ser ut och se efter om det stämmer. Ge inte upp om det inte stämmer första gången, du blir bra på det du övar på.
  • Starta din dag med att visualisera hur du vill att den ska se ut.
  • Gå ut i naturen och njut av allt det vackra som finns där ute.
  • Dofter som rosmarin och salvia sägs vara välgörande för pannchakrat.

Läs mer HÄR om pannchakrat


Gör meditation till din vardag!

Skicka ljus och kärlek till dig själv och till allt levande som finns omkring dig.

Skicka till personer, situationer och händelser.


Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

Ta vara på dina äpplen