En dag, många möten

Har du funderat på vad du och alla andra människor som finns runt omkring speglar ut för känslor och signaler till varandra? En dag, många möten. En dag, många känslor och signaler. I dagens blogginlägg ska ni få följa med mig på en morgonpromenad. En morgonpromenad, många möten och signaler…

Morgonpromenad som ofta startar med något varv runt Boulognerskogen i Skövde

Min morgonpromenad

Häromdagen styrde jag min morgonpromenad för att hämta ut ett paket. På vägen dit korsade jag ett övergångsställe utan trafikljus på en 40 väg. Länge fick jag stå och vänta på att få gå över innan en bil stannade för att släppa fram mig. Jag höjde min hand, nickade och log som tack. Fick en tom blick tillbaka och bilen började rulla innan jag ens gått halva vägen över övergångsstället. Väl framme vid paketutlämningsstället tog jag min kölapp och väntade på min tur. Det var min tur vid nästa nummerbyte, men innan det hann slå över smiter en man emellan och försvarar sig med att han har bråttom, han hade parkerat bilen lite dumt. När det blev min tur gick jag fram till kassören och sa hej, som svar fick jag en likgiltig blick, en suck och en nästintill omärkbar nickning tillbaka.

När jag hämtat ut mitt paket gick jag in i butiken då jag kom på att jag hade slut på kokosmjölk till mitt morgonkaffe. Vid kylen mötte jag en mamma med ett barn i två års åldern. Barnet log och sa hej och båda två, mamman och barnet fick ett lika trevligt bemötande tillbaka utav mig som jag fick utav barnet. När jag stod i kön med min kokosmjölk och mitt nyss uthämtade paket vände sig kvinnan som stod framför mig om. Hon vände sig om och sa med ett leende, ”smit före du som bara har en sak att handla” och pekade samtidigt mot sin relativt fulla matvagn. Jag log tillbaka mot kvinnan, sa tack och smet före henne. Väl tillbaka vid övergångsstället stannade en bil efter en stund och släppte fram mig. Jag höjde min hand, nickade och log som tack och jag fick en vinkande hand och ett leende tillbaka. Jag hann gå över innan bilen rullade vidare.

Vilken superkraft strålar du ut idag?

90 minuter och många möten

Sammanlagt tog väl hela promenaden ungefär 90 minuter. Under 90 minuter hade jag träffat många människor med varierande beteenden. Det kanske låter som en löjlig sak att uppmärksamma men ställ dig själv frågan, vilken utav dessa möten skulle du bli glad utav? Tomma blickar och suckar eller leenden och snälla ord? En annan viktig fråga att reflektera över, vilka av dessa exemplen ovan är du? Vilket möte vill du vara?

VECKANS SJÄLVREFLEKTION

Gör ett medvetet och aktivt val under alla möten under denna helg och kommande veckan, över vem du vill vara. (Och gärna längre än så…) Fundera över vilka signaler du sänder ut. Hur uttrycker du dig? Vad använder du för ord? Vad har du för kroppspråk?


Tankar och känslor går hand i hand.

Lika attraherar lika

Balans i Centrum uttryckte sig så bra på Instagram härom dagen – ”Hmm vänner är ni med och sprider medveten vänlighet, skapar ett goare mellanmänskligt klimat?”

Jag bollar frågan vidare till alla er fina bloggföljare. Vad säger ni? Är ni med och sprider medveten vänlighet, skapar ett goare mellanmänskligt klimat?

På måndag kommer ett måndagspepp, glöm inte att kika in här igen då. Kram på er alla och ha en underbar helg//Anki

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki