Englagård

2005 var året då jag hörde namnet Satyam Frank Hougen för första gången i mitt liv. Då jobbade jag på Hälsohörnan här i Skövde och min chef Carina hade ganska nyligen kommit hem från en retreathelg på Englagård. Efter den retreaten valde hon att göra stora förändringar i sitt liv. Säga upp sig från sitt jobb inom psykiatrin och leva sin dröm, äga en butik med fokus på både kropp och själ. Efter den retreaten tog hon över butiken Hälsohörnan, någon månad senare blev jag anställd….

Tolv år senare har jag nu själv tillbringat en retreathelg på Englagård. Det har varit en helg med meditation, reflektion, samtal, lyssnande på andra människor och deras resa. Jag har skrattat, gråtit och fått kärleksfulla kramar. Sitter nu här idag, framför min dator, fem kilo lättare i sinnet och med nya vänner.

Englagårds meditationsrum

Englagårds meditationsrum

Första dagen vi kom dit, bad Satyam att vi skulle skriva ett söndagsbrev. Ett brev till oss själva vad vi vill uppnå under denna helg, skriv det som om det redan har blivit uppfyllt. Ni som följt mig på bloggen vet att jag tidigare har skrivit liknande brev till mig själv, så jag hade inga problem med att låta tankarna komma och skriva mina innersta drömmar och önskningar, mina mål. Men runt omkring mig, hörde jag några viskandes ”usch va svårt”, ”men det kan ju inte jag, jag som har sån dålig fantasi”.

Tips till er som vill skriva ett brev till er själva

  • släpp kraven och fokuset på vad du inte klarar av. Blunda, stilla dina tankar, ta några djupa andetag och våga lita på dina tankar, att de som kommer till dig är sanning.

Sitter du och säger att det blir svårt, då blir det svårt. Sitter du och säger att du har dålig fantasi, då har du dålig fantasi, då kommer ingenting till dig. Let your mind flow och tro på dig själv. Ni har väl hört talas om attraktionslagen 😉

Söndagsbrevet

Idag, måndag, satt jag kvar efter min morgonmeditation och läste igenom mitt söndagsbrev till mig själv. Precis som jag skrev i mitt söndagsbrev, har jag klippt de negativa energibanden till de relationer som jag själv låtit hållit mig tillbaka. Detta skedde lugnt och stilla under söndagens morgonmeditation. Precis som jag skrev i mitt söndagsbrev, nya vänner har jag också fått, vänner som har liknande tankar och känslor som jag har. Ett stort tyvär så missade jag att ta kontaktuppgifter från två kvinnor som jag fick kontakt med i väntan på tåget tillbaka till Skövde. En bodde i Falköping och den andre i Stenstorp. Läser ni detta så skulle jag tycka det vore roligt om ni kontaktade mig igen 

Jag sumerar detta blogginlägg med en känsla av glädje och tacksamhet. Nu har jag också träffat Satyam Frank Hougen och förstår vad Carina pratade om. Jag har träffat en varm människa med mycket humor. Vill ni få inspiration till att förändra dina tankar och ditt liv, gå superkursen 🙂

Satyam Frank Hougen

Satyam Frank Hougen

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki