”Jag älskar mig”… Ta en kort minut, en kort reflektion och fundera på hur många gånger du säger det till dig själv? Fundera också sen på hur många gånger du säger det till någon annan? Jag skulle våga gissa på att du säger orden ett flertal gånger till någon annan, än vad du säger dem till dig själv. Har jag rätt? Att säga ”Jag älskar mig” handlar om självkärlek, en hållbar och sund relation till dig själv. Det är lättare att puscha andra framåt i livet, men är det inte dags att börja puscha dig själv nu?

Självkärlek

Min uppfattning är att det har blivit en riktig ”babyboom” av ordet självkärlek på nätet. I var och varannan mening dyker ordet upp. Men vad betyder ordet? Jag skulle vilja sammanfatta självkärlek till att det inte handlar om en handling, utan snarare ett tillstånd där du trivs med dig själv, är bekväm med dig själv.

Självkärlek helar alla problem, skriver författaren Louise L. Hay: Kärlek är en fantastisk mirakelmedicin. Att älska oss själva kan göra under för våra liv. Du mår bättre. Relationerna blir bättre, eller så lämnar man gamla bakom sig och hittar nya.

Tänk attraktionslagen – Det du ger energi växer!

Älska den du är och vad du är och det du gör.

Övning

Här kommer en kort övning i att träna upp din självkärlek. Prova, den tar inte alls lång tid att göra.

  1. Blunda och ta några djupa andetag en liten stund. Landa i kroppen.
  2. Tänk på tre saker som du tycker om hos dig själv.
  3. Samtidigt som du tänker på de tre sakerna, lägger du armarna om din vackra kropp och ger dig en stor kram.
  4. Säg högt eller tyst för dig själv: ”Kära jag, jag önskar mig själv glädje. Jag önskar mig själv trygghet. Jag önskar mig själv min egen kärlek.”

Hur känns det när du ger dig en stor kram och tänker positivt om dig själv? Händer något i kroppen?

Att öva upp sin självkärlek är precis som att lära sig gå eller cykla, ju mer du övar desto bättre blir du.

Kram och kärlek till er alla!

//Anki

Tidigare inlägg

Boktips, Du är inte ensam