Hur gör man för att våga?

Först vill jag börja med att tacka för alla fina mejl och kommentarer som jag har fått om min e-bok Livet – Här och Närvaro. Det var lite pirr i magen innan jag publicerade den. Hur skulle min första e-bok tas emot? Men alla era fina mejl, kommentarer och delningar gjorde att jag kände ett stort YES! Har gått glad och stolt genom den här veckan, dels för att jag vågade publicera boken men även dels för att ni valt att berätta för mig, att mina ord hjälper vid den så viktiga självreflektionen. Så TACK för er tid av återkoppling!

Våga förändra och ta plats

Förändring

Vi människor är vanemänniskor, vi känner oss trygga i det vi vet. Det vi har i livet just här och nu oavsett hur träligt och tråkigt det är så stannar många kvar i det som är. I relationer, i karriärer, i byar eller städer … Allt nytt innebär förändring och förändringen skrämmer oss.

Vi hittar väldigt lätt olika undanflykter för att skydda oss mot det där som tar lite emot att göra, det som inte går slentrianmässigt av gammal rutin. ”Herregud jag har så mycket att göra, jag hinner inte ringa det där samtalet just nu. Jag måste tvätta först och sen skall jag plocka i och ur diskmaskinen. Och sen kom ju ett nytt avsnitt av House of cards ut igår.” eller ”Det där har jag aldrig provat, så det där kan inte jag. Förresten, vad ska andra människor tycka?” Känns något av exemplen igen?

Våga ta plats

Men det finns många människor i världen som drivs av att våga. Som vågar gå utanför sin bekvämlighetszon för att fatta beslut, ta för sig av livet, ta plats. Du är i grund och botten en av dem. För jag tror inte att du kunde gå från första dagen du såg dagens ljus. Eller hur? Utan du tog först några trevande steg, ramlade omkull men vågade prova igen. Om och om igen tills du kunde gå. Det gäller att se det ”lilla” för att kunna se helheten. Hur var det när du lärde dig skriva? Cykla? Köra bil? Läsa? Tänk va mycket du redan har vågat!

Att inte fatta ett beslut, att inte våga ta det där första steget mot det okända innebär att du står kvar på precis samma ställe. Trivs du på stället så är det okej, om inte, våga då göra en förändring i ditt liv. Även om du är osäker på vad utgången blir. Gå med huvudet högt och med inställningen att ha mod att förändra och tillit till att allt blir som det ska.

Jag väljer att leva ett liv med mening

Veckans självreflektion

Plocka fram ditt reflektionsblock och skriv ner svaret på frågan – Hur trivs jag i livet som jag lever idag? Finns det något som jag vågar förändra som gör att jag blir gladare och tar lättare steg framåt? Hur och vad kan jag våga förändra i mitt liv så jag mår bra?

Fokusera på vad du mår bra av och försök agera utifrån det. Gör övningen och återkoppla gärna sen till mig. Älskar återkopplande mejl från er!


Att våga är att förlora forfästet för en liten stund,

att inte våga är att förlora sig själv

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, äta min kolaruta med jordnötssmör och själv sätta mig ner med mitt reflektionsblock en stund. Själv fundera på frågan som jag nyss ställde till er – Hur trivs jag i livet som jag lever idag? Finns det något som jag vågar förändra som gör att jag blir gladare och tar lättare steg framåt? Hur och vad kan jag våga förändra i mitt liv så jag mår bra?

Kram och trevlig helg//Anki

Läs gärna också

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki