Hur talar du till dig själv?

Trötthet och leda

försvinner på freda

men olust och vånda

är tillbaka på månda

Känns talesättet igen? Jag skulle tro att chansen är minimal att det endast är den svenska författaren och poeten Alf Henriksson, som tänkte dessa tankar. Ibland måste man stanna upp och reflektera över hur man talar till sig själv. Vilka ord väljer du att använda?

Sortera vad du tänker

Utan att riktigt förstå hur det går till så dyker tröttsamma budskap och ältande tankar upp då och då i vår hjärna. Som ett kletigt tuggummi håller de sig fast och ibland verkar det totalt omöjligt att släppa taget om dem. För din egen skull, sortera vad du säger eller tänker!

Välj att inte klaga på jobbet, att inte tala om hur trött du är eller hur varmt eller kallt det är. Välj att inte säga hur hopplös du är, att du inte duger eller hur hårt livet suger. Välj att inte ge de negativa sidorna utrymme i din kropp, i ditt sinne.

När livet suger och allt är hopplöst, för det finns vissa dagar då dessa tankar kommer upp, det är helt normalt. Vi är alla människor med känslor och tankar och inte känslolösa robotar som mononont rullar fram i livet. Men när dessa dagar kommer, försök då hitta den där gnistan inom dig, den där tanken eller minnet som får dig att le. Jag vet att du har sånna tankar och minnen där inne, eller hur?

Mina tre bästa tips

Tips nummer ett – Lyssna på musik och sjung!

När jag känner att ”tuggummikletet börjar ta plats lyssnar jag på musik som gör mig glad. Letar fram låtar på Spotify, skruvar upp ljudet och sjunger för glatta livet. Dröjer inte alls länge förrän mitt må bra hormon spritter från topp till tå! Musik ochsång påverkar hjärnan och sänder ut signalsubstanser och hormonpåslag som vi behöver för att må bra.

Tips nummer två – Träna fysiskt!

Att röra på sig regelbundet sänker blodtrycket och kolesterolet i blodet och reglerar blodsockret. Det är raka motsatsen till vad som sker under stress! Jag crosstrainar nästan varje dag. Letar fram en bra serie på Netflix och så kan jag trampa på för glatta livet under tiden. Använder mig också utav gratisträning på Youtube. Prenumererar bland annat på Lucy Wyndham-Read som har träningsvideos utan redskap, du behöver bara använda din kropp! Träningsklipp från 5 minuter upp till en timma. Och så har jag mina hantlar nära till hands och gummiträningsbandet som ni ser på bilden.

Tips nummer tre – Skriv och läs listor!

Jag är en listmänniska, hittar jag ett citat som talar till mig, skriver jag ner det i ett anteckningsblock. Jag kan även skriva ner i samma block mina bra sidor och egenskaper. Saker som jag är stolt över eller som jag tycker om att göra. Jag har skrivit om detta tidigare i bloggen, -Skriv från hjärtat- Att skriva ner saker och läsa dem högt för dig själv är mycket effektivt. En lista skapad av mig kan till exempel se ut som punktlistan nedan:

 • Jag är kreativ.
 • Jag är omtänksam.
 • ”In between goals is a thing called life, that has to be lived and enjoyed.”
 • Jag har vågat säga upp mig från ett jobb som inte lyfte mig uppåt. Heja mig!
 • Jag har körkort.
 • Jag skriver en bok om ofrivillig barnlöshet.
 • Jag förlåter de som sårat mig.
 • Jag hjälper de som behöver hjälp.
 • Jag tar tid för mig själv.
 • Jag delar med mig av mina erfarenheter.
 • Jag mediyogar varje morgon.
 • Jag mediterar varje dag.
 • ”Varför meditera? Därför att vissa frågor kan inte Google svara på.”

Hur du ser på dig själv och hur ditt tankemönster ser ut, påverkar dig. Med tankens kraft och en positiv livssyn så kan du åstadkomma underverk i ditt liv.

Kram och kärlek till er alla!

//Anki

Har du läst mitt blogginlägg? Fanns det tankar som kom upp? Mejla gärna en kommentar eller dela inlägget ♥

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki