Visdom eller uppvaknande?

Ju äldre man blir desto visare blir man är ett talesätt jag hört genom livet, men jag vet inte… Är det sanning? I och för sig, jag tror på reinkarnation, så på ett sätt skulle jag nog kunna hålla med. Vi minns i våra celler, i våra själar det vi tidigare varit med om. Men när man stressar på och jäktar genom livet får man tillslut svårt att tänka klart. För mig kom visheten tillbaka genom mitt utmattningssyndrom. Ett uppvaknande då jag började vårda mig själv genom daglig stillhet och tystnad. Då jag fick stanna upp och börja prioritera om mina val i livet.

Hushålla med energi, prioritera dina val

I fredags hade vi bjudit hem några vänner på middag och på menyn som jag själv valt att laga till stod det tapas. Älskar småplock där man kan sitta länge och njuta och vara närvarande med all den goda maten, drycken och sina vänner.

På menylistan stod bland annat hemmagjord pizza med västerbottenost. Mitt ”utmattade jag” hade startat upp en pizzadeg från grunden flera timmar innan gästerna skulle komma, för att sen ta emot dem med andan i halsen och superstressad. Men mitt nya ”uppvaknande jag” har blivit bättre på att tänka om och hushålla med min energi som jag vill skall hålla hela kvällen.

Därför blev det en färdigkavlad deg från Pop! Bakery som är både vegansk och glutenfri. På denna pizza är smaken grundad och toppad med västerbottenost och löjrom. Mycket omtyckt bland våra gäster! Nästa gång kanske vi toppar med räkor eller något annat mer matigare.

Hela receptet hittar ni HÄR

I dag är jag tacksam över den nyfunna visheten att spara på min energi. Det blir så mycket roligare att orka vara närvarande hela kvällen.

Har du några energisparande tips för en hållbar vardag?

Kram och kärlek till er alla!

//Anki