Julmys i Östersund och visualiseringstavla 2019

Borta bra men hemma bäst…

Vi åkte bort under julen. Precis som förra året åkte vi till Östersund, till min bror Lasse och min svägerska Helen. Och precis som förra året tog vi in på hotell under tiden som vi var där. En perfekt lösning för oss alla 😊 Träffas när vi vill. Vila när vi vill. Lugnt och stilla och tid för den så livsviktiga återhämtningen, precis som jag vill ha det under en jul. Hotellet ligger dessutom med fem minuters gångavstånd från Lasse och Helen, en skön promenad i ett vintervitt Östersund. Ett avstånd där man kan variera promenadlängden på, beroende på vad utetermometern visar.

22 december var det dessutom fullmåne. En bra tid för att släppa taget om sånt man inte vill ha kvar i sitt liv, så på vägen tillbaka till hotellet från min bror och svägerska stannade jag till en stund på gångvägen, blundade och tänkte på allt som jag är redo att släppa taget om. En sista mental rensning under 2018, i ett minus 17 gradigt Östersund med en stor vibrerande fullmåne ovanför mitt huvud. Magiskt!

Hann även med en mysig fika på stan tillsammans med min kompis Monika som bor i Östersund. Vi sågs som hastigast för ett år sedan, men vi har inte suttit ned på en fika på herrejösses många år, så tiden bara sprang iväg den här gången! Munnen gick som Piff och Puff på oss, vi ville båda berätta om allt som hänt oss under åren, och det var en hel del! Vänner multiplicerar glädjen och dividerar sorg som den berömde filosofen Sir Francis Bacon skulle ha sagt, så vårda vänskapen, lyft den och ta den inte för given.

Ni som följer mig i bloggen vet att jag kommer från Östersund, känslan är alltid som att både resa bort och komma hem på samma gång när jag åker upp. Och det blir alltid en stor tår i mitt öga när vi reser därifrån. Jag har svårt för avsked och att lämna Östersund är som att lämna stillheten och lugnet. Men denna gång fick jag med mig en mössa tillbaka till Skövde. En mössa med ett snöhjärta på som symboliserar vinterstaden Östersund. Redan min favoritmössa! Älskar hjärtan och älskar Östersund, en fin kombination med andra ord och en påminnelse om julen 2018.

Vänner är som bra böcker:

det är inte viktigt att det finns många, utan att de är bra

Visualiseringstavla

Har du börjat på din visualiseringstavla för 2019 än? Eller går du i tankar som jag, att behålla samma tavla som skapades för 2018, men fylla på med meningar eller ändra enstaka ord? Då jag nu sitter och tittar på min tavla känner jag att mycket av det som finns där är på G. Mina drömmar, önskningar, livsmål ligger där vid målsnöret och snuddar försiktigt, men allt har bara inte landat fullständigt än.

Eller kanske har du ingen visualiseringstavla? Hos många företag används whiteboards för att visualisera arbetsprocessen. Min visualiseringstavla som jag har på mitt skrivbord fungerar på samma sätt. Jag ser dessa bilder och texter varje dag, vilket läggs in i mitt undermedvetna som en trigger att jag har det liv som står på tavlan. En påminnelse om hur jag vill leva och vad jag vill få in i mitt liv. Attraktionslagen – Varje tanke formar vår framtid.

Nu får jag önskar er en fin avslutning på detta år och skänk gärna en tanke om mer kärlek och respekt till allt levande på jorden. Ta hand om dig och var rädda om varandra 💖

Tidigare inlägg

Julen, barnens högtidOm du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki