Livet och allt som hör till

Hoppas ni haft en fantastisk helg med mycke skratt, roliga aktiviteter och återhämtning. Fredagskvällen började jag själv med att plocka fram gitarren för en stunds egen sång och musik, för att därefter gå upp till en vän för att umgås med några av mina vänner på en tjejkväll. Vi drack lite vin, åt ost och kex, dansade och skrattade. Men framför allt så pratade vi om livet och allt som hör till. Upp och nergångar. Ett verbalt reflekterande tillsammans i grupp.

Balsam för själen

Efter jag blev sjuk i utmattningssyndrom, är jag ganska sällan med på dessa tjejkvällar där vi alla träffas alla tillsammans, även fast jag tycker att det är så roligt så tar det mycket energi. Har det varit mycket under veckan, är jag lite skör till helgen och behöver min tystnad och återhämtning för att inte trilla dit igen. Men i fredags behövde jag verkligen träffa dem alla, behövde alla skratten, orden och dansen! Alla levande, kännande varelser behöver värme och kärlek, både från oss själva och från andra. En vänskaplig kram och förlösande skratt är balsam för själen. För att vara ett stöd för varandra behövs samtal, kramar och förståelse, och då behöver man då och då också träffa varandra. En ömsesidig relation där man både ger och tar energi. Ett nödvändigt livshjul i livet.

Hitta din återhämtning som passar dig

Resterande helgen blev därför vigd till en rejäl återhämtning med mycket sömn, meditation, långa uppfriskande promenader och den (för mig) livsviktiga reflektionen. Att sitta och skriva ner sina tankar och reflektioner, om livet och tacksamhet över allt som finns runt omkring, har och är nödvändigt för mig och min återhämtning. Det viktiga och huvudsakliga är, att hitta din återhämtning som passar dig.

Ta dig en stund och fundera på – Vad är det som ger dig energi tillbaka? Vad är din återhämtning för ett hållbart liv?


LIVET

Att hitta balansen på allt som lyfter dig,

tillsammans med återhämtning.


Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

KronchakratOm du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki