Lura hjärnan med ett leende

Vi ler när vi känner oss glada, men vet du det funkar precis tvärt om också, vi känner oss gladare när vi ler. Är du irriterad? Stressad? Arg? Lura hjärnan med ett leende!

Lura hjärnan med ett leende – own your happiness

Att göra ett medvetet val

Lika sanningsenligt som att du blir vad du äter, tänker jag att du blir vad du tänker. Matar du din kropp med kokosbollar och friterad mat varje dag utan att röra på dig, då vet vi vad som händer. Du får en fysiskt större kropp som inte mår så bra och detsamma gäller även dina tankar och ditt sinne. Negativa tankar = Negativt sinne och kropp.

I grund och botten handlar livet om att göra medvetna val. Hur vill jag leva och tänka för att få ut det bästa i livet?

Visst kan jag välja att älta ända in i det oändliga om allt det negativa jag upplevt i mitt liv. Men på vilket sätt gör det mig piggare och gladare? Att upprepa alla symtomen eller hårda ord förvärrar bara känslan och jag känner tillslut mer av det jag mår dåligt utav. Mata istället dina tankar med positiva affirmationer och minnen, då får du ett gladare sinne och en piggare kropp. Den daglig träningen med att fejka ett leende och upprepa glada tankar och händelser har hjälpt mig oerhört mycket.

Precis som med attraktionslagen – Lika attraherar lika.

Bryt den negativa tanke spiralen

Älta istället positiva saker och händelser och minns hur det kändes i din kropp när du upplevde allt det härliga. Dagens första kaffekopp. Dagens första långpromenad. Sommarminnen. Härliga vänner. Din första cykel. Din första egna lägenhet som bara var din. Din första kärleksfulla kyss som fick dig pirrig ända ner i tårna. Plocka fram dina good vibes triggers och älta så mycket som du bara orkar och kan! Vänd det negativa till det positiva!

Gör dig själv en stor tjänst – Bryt den negativa tanke spiralen.

Gör ett medvetet val – älta positiva saker och händelser

Veckans självreflektion och utmaning

Sitter du på jobbet och är uttråkad, LE! Är du ute och går och är smått irriterad, LE! Ska du göra något som tar emot att göra, LE! Är du sur, LE!

Du behöver inte tokle utan det räcker med att smått dra på smilbanden så sätter leendet igång en glad-trigger som signalerar upp till din hjärna och påminner om allt det härliga i livet. Du känner dig lyckligare eftersom du ler.


En bekräftelse är egentligen allt du säger eller tänker. Mycket av det vi säger och tänker är ganska negativt och skapar inte bra upplevelser för oss. Vi måste träna om vårt tänkande och tala i positiva mönster om vi vill förändra våra liv.

//Louise L. Hay

Önskar dig en underbar helg och vecka!

Kram//Anki

LÄS GÄRNA OCKSÅ

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki