Lyssna på din kropp

I dag vet vi alla hur viktigt det är att lyssna på sin kropp. Alla vet att om kroppen är trött, då ska du vila. Har du ont, då ska du vila. Känner du för att skratta, gör det. Känner du för att gråta, gör det! Vill du ha en grön strumpa på ena foten och en rosa på den andra för att du blir glad utav det, ta då på dig en grön och rosa strumpa och gå ut i världen och var lycklig!

Men att veta och att göra är två skilda saker, och vi borde alla bli duktigare på att lyssna på kroppen, vad den säger till dig.

Livet handlar om att kunna njuta och inte levas endast för prestation, bita ihop och kämpa sig fram. Om du inte lyssnar på vad ditt inre lämnar för budskap till dig, kan det i slutändan landa i värk, bitterhet, depression… eller i ett segdraget utmattningssyndrom.

Läste ett citat i en annan blogg (minns tyvärr inte i vilken…) men citatet var både talande och skrattframkallande, och värd enligt mig att skrivas ner i ett av alla mina anteckningsblock:

”Inte ska vi stå vid pärleporten och säga: ”Ja, inte var det roligt, men jag kämpade på i alla fall.””

Jag vill inte stå där en dag och ångra att jag inte tog hand om min kropp och levde det liv som jag ville leva. Jag vill inte leva så. Vill du?

Det går inte att lära gamla hundar att sitta. Eller?

Citatet – Det går inte att lära gamla hundar att sitta – knycklar jag ihop och kastar i soptunnan, för det gör det visst det. Jag har levt för prestation, bita ihop och kämpa mig fram. Lyssnat mer på andra än på mig själv, för att i dag stå stolt och tacksam för att jag i dag lyssnar på min kropp och hör vad den säger. Är jag trött, då vilar jag. Vill jag gråta, då gråter jag. Känns en vänskap energikrävande istället för energigivande, då bryter jag.

Det har inte varit lätt alla gånger, men det går. Du blir bra på det du övar på! Det kan ta ett tag men ha tålamod, för det går att lära en gammal hund att sitta. Det går att ändra tankemönster och beteende. Jag är ett levande exempel på att det fungerar.

Så lyssna på din kropp. Förhindra att tröttheten, irritationen utvecklas till ett utmattningssyndrom. Se det som en bra personlig utveckling till en större självkärlek. Be You!

Reflektion

Vad gör du när kroppen behöver vila?

Har du några tips som du vill dela med dig av en fungerande återhämtning? Dela gärna med dig.


Lita på vad du känner.

Lyssna på vad din kropp säger till dig


Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

Hjärtchakrat