fjäril

Skaka meditation

För ett tag sedan skrev jag att jag snubblat över en meditation som heter ”skaka meditation”. Imorse testade jag den som min morgonmeditation, kan lätt säga att jag vaknade till i hela kroppen. Dessutom släppte mina spänningarna i nacke, axlar och käkar. Meditationen har utövats i tusentals år som ett sätt att stressa ner, att hitta närvaro i stunden och att helt enkelt för att värma upp. Jag lovar, du kommer att bli varm.

Eftersom övningen går ut på att skaka i fem minuter så är detta även en passande meditation för dig som har svårt att sitta stilla.

Innan du börjar: Ta på dig bekväma kläder. Sätt gärna på någon ”vibrerande musik”, jag lyssnade på Osho tantric transformation som finns på Spotify. Ställ dig gärna på mjukt underlag (yogamatta eller en ihopvikt filt).

Skaka meditation – Gör så här

  1. Placera fötterna höftbrett isär.
  2. Böj lätt på dina knän och slappna av i hela kroppen.
  3. Låt armarna hänga avslappnade längst dina sidor.
  4. Slappna av i käkarna och låt ditt andetag komma naturligt.
  5. Sätt klockan på fem minuter
  6. Börja skaka/småstudsa/vibrera i hela kroppen med fötterna förankrade i marken (du ska med andra ord inte lyfta fötterna från golvet). Låt varenda del av din kropp vibrera.
  7. Känn efter hur det känns i din kropp. Far tankarna iväg, för dem då bara varsamt tillbaka till Här och Nu.
  8. När fem minuter har gått (eller när du känner att du inte orkar mer), lägg dig ner en stund under tystnad några minuter.

Att bara stå och skaka loss lite släpper på spänningar i kroppen. Både innan en tyst meditation, eller om du känner dig irriterad och orolig i din vardag. Är du på jobbet eller skolan, stäng in dig på toaletten och skaka bort irritationen, frustrationen och dina gnagande tankar. Skicka gärna en kommentera hur det kändes för dig 

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//AnkiOm du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki