Medveten närvaro

Medveten närvaro handlar om att kunna stanna upp i vardagen, att landa och leva i nuet. Det är ett förhållningssätt, en teknik som gör oss mer uppmärksamma på vad som sker omkring oss och inom oss. Jag har tränat yoga, Mindfulness och meditation i många år men aldrig så fokuserat och kontinuerligt som är behövligt för att jag ska landa i närvaron till min kropp och mitt sinne.

Medveten närvaro är som med allting annat, det handlar om kontinuitet och tidsprioritering. Det var inte förrän jag ”brände ut mig” för andra gången hösten 2016 som jag tog min träning på allvar. Tänk att det skulle behöva gå så långt… Nu övar jag min Medvetna Närvaro varje dag. När jag går barfota på gräsmattan, när jag dricker mitt morgonkaffe, när jag dricker ett glas rosé eller smakar på en härligt röd jordgubbe, eller när jag sitter vid datorn och skriver, när jag sitter i smedjan och skapar…

Positiva förändringar i hjärnan

Ledanden hjärnforskare har visat på att det sker positiva förändringar i våran hjärna när vi tränar Medveten Närvaro. Delar med mig av en länk till The New York Academy of Sciences. Där förklarar bland annat hjärnforskaren Richard Davidsson hur mindfulnessmeditation påverkar hjärnan och speciellt området som har med stress att göra. 

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki