Mer fokus på det positiva

Visste du att det finns forskning som visar att ungefär 80 procent av alla våra tankar är negativa. Skrämmande att det är så mycket lättare att prata om det som är negativt istället för det som är positivt! Är det inte hög tid att minska på den siffran nu? Let the good vibes rules!

Att tänka positivt

…är ett känsligt ämne som väcker blandade känslor hos många som jag möter. En del menar att om man inte får tänka negativt, då trycker man undan sina ursprungliga känslor och tankar. Att man då ljuger för sig själv. Och ljuga är ju aldrig bra kontrar några då också med. Jag håller med, ljuga är inte bra, men hjärnan har svårt att skilja på vad som är verklighet och fantasi. Bara genom att föreställa dig en situation, händelse eller en tanke gör att du kan känna känslan som uppstår då du tidigare varit i den situationen, i den händelsen eller haft de tankarna som du nu tänker på. Och att lura hjärnan till att må bättre, att vara lyckligare, det måste väl vara okej för de flesta i alla fall? Sedan menar andra att det inte är så enkelt att bara byta ut en negativ tanke mot en positiv. Jag håller även med där också, det är inte enkelt, vem har sagt att göra en hållbar förändring i livet är ett kvick fix?

Men det går att bryta ett beteendemönster, ett tankemönster. Vill du så kan du! Mycket handlar om val och motivation. Stanna upp här och nu och ställ dig frågan, hur motiverad är jag att leva ett gladare liv?

Du är det du tror dig vara – Choose to shine

Veckans självreflektion

Ta en positiv dag i veckan. En dag där du inte pratar negativt om dig själv eller andra. En dag där du inte berättar om dina problem för alla du möter. Berätta och prata bara om det som gör dig glad och positiv. Som fyller dig med energi och som lyfter dig.

Hur känns det att göra denna beteendeförändring? Hur känns det i kroppen att medvetet byta ut det negativa mot det positiva?

Gör övningen och återkoppla gärna sen till mig. Kanske dyker det upp frågor eller en skön känsla som du vill dela med dig?


I create a stress-free world for myself

//Louise L. Hay

Ikväll ska jag på after work uppe på Skövde yogacentrum, Restorative yoga och Feldenkrais. En skön avstressande närvarande avslutning på denna vecka 💖

Önskar er en trevlig helg med massa mys!

Kram//Anki

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki