Milarepa och aporna

Tänk att vi redan är inne i en ny månad, första mars varmt välkommen! Idag tänkte jag berätta en saga, eller snarare en tankeväckande Tibetansk berättelse som är flera tusen år gammal. Berättelsen är hämtad ur boken 99 berättelser av Katarina Lundblad och Åsa Palmkron Ragnar. 

Milarepa och aporna

En ung man kom till mästaren Milarepa för att få ett hemligt ord som skulle kunna ge honom kraft.

– Jag har inget sådant ord svarade Milarepa. Vad skulle det vara bra för?

Redan nästa dag och även dagen efter den, återvände den unge mannen till mästaren och begärde att få veta den magiska formeln som hade gett Milarepa sådan kraft. Trots att Milarepa gång på gång förklarade att det inte finns någon sådan, insisterade den unge mannen om och om igen.

Till slut blev Milarepa så trött på honom att han skrev på ett papper som han överlämnade till den unge mannen.

– Läs detta fem gånger i natt när det är fullmåne sa han. Då kommer du få all den kraft du vill ha. Men villkoret är att du inte tänker på en apa.

Tre dagar senare kom den unge mannen springande tillbaka till Milarepa.

– Det har hänt något förskräckligt! Jag brukar aldrig någonsin tänka på apor, men sedan jag fick din instruktion har jag inte kunnat tänka på något annat. Hur ska jag bli fri från dessa tjattrande apor?

Veckans självreflektion

Hur tämjer du apan i ditt sinne? Hur bryter du tankar som ofrivilligt dyker upp. Tankar som hoppar från gren till gren som en tjattrande liten apa? Vad finns i dina tankar idag?

Mitt tips hittar du i det här inlägget – Monkey Mind

Berätta gärna vad du själv kommer fram till. Blir så glad av era reflekterande mejl!


Rule your mind or it will rule you

//Buddha

Förresten, igår la jag in min blogg i BLOGGPORTALEN, (bättre sent än aldrig…) Följ mig gärna där. Skulle bli så glad 💖

Nu önskar jag er en underbar helg och vecka!

Kram//Anki

LÄS GÄRNA OCKSÅ

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki