Monkey mind

Ibland så hoppar våra tankar runt i vårat huvud, en tanke dyker upp och den leder till nästa tanke som leder till nästa tanke osv osv. Som en liten apa som hoppar tjattrande från gren till gren, därav namnet Monkey Mind. Det är vår aphjärna som står bakom detta eviga tjattret som hoppar mellan dåtid, nutid och så tillbaka igen. Tankesnurran är då igång. Men hur ska man kunna stoppa tankesnurran? Hur ska man kunna få den där aphjärnan att pausa och stanna till?

Jo, det finns ett verktyg som vi alla alltid bär med oss så länge vi lever. Våra andetag.

Medveten närvaro

Det är min andning som har fått min tankesnurra att långsamt sakta ner, det är därför jag talar så gott om Medveten Närvaro. Utan medveten närvaro hade nog min aphjärna fortsatt att skrika och hoppat runt i mitt huvud. Ta några minuter och följ dina andetag en liten stund. Känna efter hur kroppen och sinnet mår.

Har du svårt att bara sitta still och följa ditt andetag? Håll då en sten i din hand. När du andas in, trycker du på stenen. När du andas ut släpper du taget. Andas in, tryck. Andas ut, släpp taget.

Jag måste bara avslutningsvis dela med mig av en video där en buddhist förklarar mindfulness/Medveten Närvaro på ett pedagogiskt och bra sätt

Se den 

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki