Nymånemeditation

Brukar du meditera vid nymåne? Nymånemeditation som handlar om att lämna allt gammalt bakom sig och välkomna det nya med tillit. Nymånen står för pånyttfödelse, nyskapande och tillväxt.

Skapa en skön ritual

För mig har det blivit en skön ritual att meditera både vid nymåne och vid fullmåne. Jag brukar då jobba lite extra med platsen där jag sitter på och skapar extra mysig stämning i rummet. Städar undan saker som eventuellt ligger och ”skräpar” och vädrar ur rummet en stund innan jag sätter mig ner.

Tänder ett ljus.

Lyssnar på avslappnande musik.

Följer mina andetag. Har jag många tankar i mitt huvud så brukar jag då göra någon enkel andningövning som får mig att slappna av.

När jag känner att jag är redo tar jag mitt reflektionsblock och skriver det som kommer till mig.

Då nymånen står för tillväxt och nyskapande, går mina tankar för det som jag vill ha in i mitt liv och formulerar meningar och ord som om det redan fanns hos mig. Avslutar alltid med att tacka för allt som jag redan har i mitt liv och även för allt som kommer till mig.

Elefantöra och tillväxt

Jag satt kvar på yogamattan en stund efter dagens meditation då mina tankar la sitt fokus på min mamma. Mamma gick bort förra året och ibland kan jag bara sitta och sakna henne så oerhört mycket. Saknar hennes röst, våra samtal och hennes råd. En stark kvinna som funnits där för mig när allt ibland känts hopplöst och grått. Sista gången jag var och hälsade på henne fick jag ett blomskott från hennes Elefantöra.

Då jag satt i tysthet på yogamattan såg jag för mitt inre, ett omplanterat Elefantörat i en kruka som jag har ståendes nere i källaren. Nu finns ett skott av mammas Elefantöra för tillväxt i den krukan. Symboliskt och vackert denna nymånedag 

nymåne

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki

Följ mig på sociala medier

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki