Nytt kapitel i livet

Vill du göra en beteendeförändring i livet måste du se och hitta den röda tråden, uppmärksamma och reflektera över ditt redan invanda mönster och frivilligt välja att starta ett nytt kapitel i ditt liv. En bra start på en beteendeförändring kan vara som förra veckans utmaning, att sätta sig ner och fokusera på din djupandning.

REFLEKTION från förra veckans utmaning

  • Jag klarade bara av att djupandas två minuter innan jag blev snurrig och illamående! Tack för att du tog dig tid att svara och förklara varför det blev så! Att det sker en utrensning i kroppen och att min kropp inte är van att få så mycket syre och reagerade därför på det här sättet. Jag gör som du säger, lyssnar på min kropp och kämpar på med mina två minuter. TACK
  • Du brukar skriva att tårar är förlösande, så var det för mig nu. Efter en stunds djupandning började jag grina. Så har det varit varje dag efter veckans utmaning men det känns skönt efteråt. Tack för att du delar med dig.

TACK för alla era reflektioner som ni mejlar mig, uppskattar dem oerhört!

Den röda tråden

Från den dagen då jag lärde mig att skriva har jag skrivit dagbok. Det har blivit en ren och skär egen-terapi att skriva av sig det jag burat inom mig. Alla tankar och känslor om att bland annat leva som fosterbarn, att inte passa in i en mall som redan skapats och levts för de nya människorna som över en natt, kom in i mitt liv. Strax innan jag fyllde 35 läste jag igenom alla dagböckerna som jag sparat och kånkat med mig under alla mina flyttar genom Sverige. Blev iskall då jag upptäckte den röda tråden som följde med från dagbok nummer ett! Hur långt ner på piedestalen hade jag omedvetet valt att sätta mig själv? Hur mycket av mitt liv har jag ruckat på för att få andra människor att må bättre! Den dåliga självkänslan och tron på mig själv blev en stor och uppvaknande chock!

Feng Shui – Rensa i röran

Efter mitt ”uppvaknande” jobbar/tänker jag mycket ifrån den kinesiska läran Feng Shui. Att rensa i röran för att få in ett bättre flöde är en av grundpelarna i denna österländska lära. Det är viktigt att släppa taget om saker och tankar som håller dig fast. Bort med ältandet och fasthållandet för att få in något nytt. Därför valde jag efter att ha läst mina ältande och ”hjärtskärande” dagböcker, att elda upp dem alla. Att frigöra mig från negativa känslor. Jag ville inte leva kvar längre i det förflutna, jag ville börja LEVA och vara mig själv! Mitt sanna och rätta jag ville ta ett steg framåt.

När det bara fanns gråvit aska kvar, gick jag ut och köpte mig ett extra fint block för att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Skriva en mer reflekterande bok om hur jag mår känslomässigt och fysiskt. Jag såg mina mönster och började då jobba på att ändra dem.

Ofta tänker jag på mammas visdomsord – Det går inte att lära en gammal hund att sitta – Om min mamma hade levt idag, hade jag svarat henne: ”Jo mamma, det gör det visst det. Men det tar bara lite längre tid.” Skillnaden är dock att jag är MEDVETEN om mitt mönster på ett helt annat sätt i dag. Om vi gör små medvetna förändringar kommer du ganska snart känna att det ger resultat.

Veckans utmaning

Det är aldrig försent att börja, så sätt dig ner varje dag och reflektera över ditt liv. Vem umgås du med? Vem är det som tar kontakten? Du eller han/hon? Hur reagerar du när han eller hon säger si eller så? Hur mår du känslomässigt och fysiskt? Hur går din inre dialog? Vad ställer du för krav på dig själv? Är de rimliga eller känns de lite övermäktigt att hinna med allt? Vad kan Du göra eller ändra på för att få ett roligare och öppnare liv?

Som vanligt blir jag oerhört glad över att få veta hur det går för er.

Det här var sommarens sista veckans utmaning. Tack alla som tagit er tid att dela med er av era reflektioner och tack alla ni som läst och delat mina inlägg. Fortsätt gärna följa mig här så ni inte missar allt roligt som kommer ske under hösten. Tävlingar, utlottningar och fler tips och trix för ett roligare och öppnare liv.

Kram och kärlek till er alla!

//Anki