Om bloggen och mig

Det är jag som är Anki Ljungmark, skaparen av denna hemsida. Pearl N Harmony är en inspirationskälla för alla som har ett intresse för hälsa och närvaro till livet och allt som hör till. En sida för dig som söker inre lugn, balans och välmående för hela kroppen.

Jag sprang själv för fort i ekorrhjulet och lyssnade inte på vad min kropp sa till mig. Tillslut hamnade jag i ett utmattningssyndrom och har även en omfattande kunskapsbas när det gäller livets svårigheter. Men jag tror också att alla människor behöver en mindre del av svårigheter för att förstå livet, förstå sig själva och andra och för att kunna uppskatta livet som vi har. Det gäller bara att inte stanna kvar i det som har varit, utan också välja att utvecklas genom erfarenheterna.

För att kunna växa, måste man våga vara sårbar och rannsaka sig själv och sitt liv. Acceptera sina tidigare snubblande steg och känna ödmjukhet över att det som har hänt, har hänt. Livet handlar om att acceptera och älska sig själv. HELA sig själv.

Vill gärna se mig själv som en kreativ mångsysslare som hellre ser glaset halvfullt än halvtomt…

Information om mig

  • Född: 1971
  • Familj: I en pågående separation.
  • Bor: Från Östersund men bor idag i Skövde.
  • Älskar skrivande och kreativt skapande. Fjärilar, kaffe, lakrits, mörk choklad, rött vin, gröna, blåa, röda, bruna, gula smoothies och när människor visar kärlek och respekt.
  • Blir frustrerad utav främlingsfientlighet och av människor som inte vill tänka ”out of the box”.
  • Bra egenskaper: Positiv, lyhörd och har lätt att knyta kontakt med nya personer.
  • Mindre bra egenskaper: Lite för mycket förtjust i sötsaker…
  • Bra start på dagen: Meditation, smoothie och en stor kopp kaffe med kokosmjölk.

Utbildningar

Övrigt

Jag har ett holistiskt synsätt och tror att kroppen alltid strävar efter att hitta balans. Det innebär ett helhetsperspektiv på vem hela jag är – sinne, kropp, själ, ande, känslor, tankar. Hur du lever ditt liv kommer att spegla din hälsa och tvärtom. En sluten cirkel. Om du har ont i själen, kommer du ha ont i kroppen och vice versa…Vi i väst har glömt bort oss själva i jakten på lyckan utanför oss. Vi har på något sätt glömt bort oss själva och lagt vårt fokus på samhällets måsten och regler.

Min inspiration gällande personlig utveckling hämtar jag bland annat från Louise L. Hay, Betty Shine och Helen Kåselöv. Samt från alla personliga möten med människor som jag träffar.

Jag har valt att skänka en del av varje sålt smycke till barnrättsorganisationen MASKROSBARN. Under mina första sex år levde jag själv som maskrosbarn, därför känns det som en självklarhet att dela med mig till de som behöver hjälp och stöttning i dag.

Udda veckor, natten mellan tisdag – onsdag skickar jag distanshealing till den som vill.

Just ja! Jag är högkänslig, aspirerande författare och ofrivilligt barnlös också.

Kram och välkommen in i min värld//Anki