Ordens kraft

Be you, do you, for you

Drog på mig under veckan en förkylning, eller snarare en trötthet i kroppen med vissa förkylningssymptom. Stort fokus har därför varit på vila, sömn och återhämtning med andra ord. Samt även en extra stor portion av nerskrivna reflektioner och tankar som dykt upp under veckan. Bland annat har mina tankar landat mycket på – ordens kraft.

Ordens kraft

Ordens kraft – Har ni tänkt på vad lätt man formas av andras ord? Som i sin tur tillslut kan leda till att det blir mina egna tankar och ord, som jag dessutom senare kan föra vidare. Som en verbal cirkel som sprider sig som ringar på vatten.

Min mamma (förtydligar, min fostermamma…), var helt fantastisk på alla sätt och vis, som dessutom älskade att använda sig utav citat och diverse talesätt. Hon gick bort för ett par år sedan, inte långt efter pappas bortgång, men jag lovar dig att där hon är idag, sprider hon med all säkerhet vidare sina citat för att förstärka sina historier:

  • Det går inte att lära en gammal hund att sitta
  • Pengar växer inte på träd
  • Mister du en så står dig tusen åter
  • Du måste kämpa hårt för att nå din dröm i livet
  • Vila, det kan man göra i graven

Jag har förstått att hennes val av ord ibland har format mitt sätt att se och tänka. Men kollar man på de här fem punkterna ovan, de fem talesätten som först poppade upp i mitt huvud när jag satt och tänkte på min mamma och alla hennes citat och visdomsord, så är de övervägande negativt uttalat. Eller hur? Och ni som följer mig i min blogg vet vad jag tänker om att tala negativt. Det för dig inte framåt! Jag vill inte kämpa hårt för att mina livsmål och drömmar ska slå in. Vill du? Nu menar jag självklart inte att under tiden som min dröm ska slå in, ligger jag i soffan och äter praliner i väntan på att det ska hända. Utan snarare att under tiden som jag jobbar för min dröm vill jag ha en positiv känsla i kroppen. Inte en kämpa-i-motvind-känsla.

Återigen faller det tillbaka på mina tankar om attraktionslagen – Det du ger energi växer.

Vilka ord eller talesätt får du ofta höra?

Sätt dig ner och fundera på vilka ord eller talesätt du ofta får höra? Från dina föräldrar, din chef, dina vänner eller någon annan viktig person i ditt liv. Vad har de sagt till dig som du har anammat? Lyssna inåt hur de känns inom dig när du formulerar deras ord. Känns det stöttande och puschande framåt? Eller känns det negativt och tungt? Är känslan den sistnämnda, då är det dags att vända på talesättet så att det blir till din fördel i stället.

Vilka känslor vill du känna? Vilka känslor vill du ska styra? Viktiga frågor att stanna upp och ställa till sig själv då och då.

Fundera också på, som jag har skrivit i ett tidigare blogginlägg – Hur talar du till dig själv. Du är ju trots allt den absolut viktigaste personen i ditt liv.


”Varje tanke formar vår framtid”

– Louise L. Hay –


Önskar dig en fantastiskt helg  Och glöm inte, det är DU som är stjärnan i ditt liv!

PS: Nästa vecka är det en udda vecka, det vill säga gratis distanshealing för den som vill. Glöm ej att mejla mig om du vill vara med.

Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

En liten bok om mindfulnessOm du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki