ÖVRIGA RECEPT

Ingefärsshot

En shot om dagen sägs vara bra för matsmältning och mota bort förkylningar!

Ingredienser

  • 200 gram färsk ingefära
  • 7 dl vatten
  • 2 stycken citroner
  • 3 tsk honung

Gör så här

  • Skala ingefäran och finriv den.
  • Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm upp på låg värme. *
  • Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna.
  • Sila bort ingefäran och tillsätt sedan citron och honung.
  • Häll upp i en flaska och ställ i kylskåp. (Håller minst 2 veckor.)

Rawfood – Obehandlad och oftast ekologisk mat med råvaror som inte upphettas till över 47 grader. Detta innebär att alla nyttigheter bibehålls i produkten. Alla naturliga vitaminer, mineraler, antioxidanter och övriga livsviktiga ämnen hjälper dig att återbygga kroppen om du äter produkten obehandlad.

Knäck med kokosgrädde och kokospalmsocker

En klar favorit på julgodisbordet 2017!

Ingredienser

  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 dl kokospalmsocker
  • 1 dl agavesirap
  • 1/2 dl mandel, hackade
  • 2 tsk salt
  • Knäckformar

Gör så här

  • Blanda kokosgrädde, agavesirap och kokospalmsocker i en tjockbottnad kastrull.
  • Låt koka utan lock tills smeten är 120 grader eller gör kulprovet.
  • Ta av från värmen och tillsätt salt och hackade mandlar. (Jag hällde mina mandlar i botten i knäckformarna.)
  • Häll upp i knäckformar och låt svalna.