Chokladbollar

Förutom att jag är en riktig godisgris så är jag lite lat också. Vill att det ska gå fort att röra ihop bakverk etc. Känner tydligt att min kropp mår mycket bättre utan det vita sockret så varför inte lyssna på kroppen då? Dessa rawfoodbollar svängde jag ihop igår. Snabbt, smidigt, gott och nyttigt. Perfekt! Fick till och med lovord över dessa utav min sambo som är lite ”motståndare” till rawfood och vegomat.

-mmm dessa smakar ju som riktiga chokladbollar….

Mer riktigt än så här kan det ju faktiskt inte bli 

Rawfood-chokladbollar

  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 10 st dadlar (urkärnade)
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk kallt vatten
  • kokosflingor
  1. Hacka nötter och dadlar för hand eller i en matberedare.
  2. Blanda sedan i kaffet och de övriga torra ingredienserna (förutom kokosflingorna)
  3. Rör därefter i kokosoljan
  4. Blanda sedan i vattnet. (känn efter om det behövs, min smet/deg hade en bra konsistens att rulla till små bollar utan vatten)
  5. Avsluta med att rulla bollarna i kokosflingor. Ställ kallt. Ät och njut 🙂

Dessa bakverk går även utmärkt att frysa. Perfekt att plocka fram då och då när andan faller på 🙂

rawfood-bollar smak av choklad

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki