RAWFOOD BOLLAR
Mangobollar
Ingredienser
- 1.5 dl cashewnötter (blötlagda i minst fyra timmar.)
- 1 dl torkad mango (blötlagda i minst en timma.)
- En halv lime, saft och skal.
- 3/4 kokosflingor + kokos att rulla bollarna i
- 1 tsk vaniljpulver
- en nypa havssalt
Gör så här
- Häll av vattnet från nötterna och mangon.
- Mixa allt till en slät konsistens.
- Rulla till lagom stora bollar och rulla i kokos.
- Kyl dem ca en timma innan servering.
- Förvara i kylskåp eller i frys.
Ät, mumsa och njut!
Apelsin- Choklad bollar
Ingredienser
- 1.5 dl cashewnötter
- 1.2 dl pumpakärnor
- 1.5 dl dadlar, (om du använder torkade, blötlägg dem i 2 timmar.)
- En halv apelsin, saft och skal.
- 2 msk kakaopulver
- 2 msk kokosolja
- en nypa havssalt
- 0.5 tsk kanel
Gör så här
- Mixa cashewnötterna och pumpakärnorna till en mjölliknande konsistens.
- Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en ganska kladdig massa. (Blir det för kladdigt, ställ i kylskåp ca 30 minuter.)
- Rulla till lagom stora bollar och rulla i kokos.
- Kyl dem ca en timma innan servering.
- Förvara i kylskåp eller i frys.
Ät, mumsa och njut! Svårare än så är det inte.
Lakritsbollar alternativ ett.
- 10 färska och urkärnade dadlar
- 1 dl havregryn
- 2 msk kakao
- 3 tsk lakritspulver
- 0.5 dl pumpakärnor
- 0.5 dl gojibär
- 2 msk kokosolja
- 1 msk kallt kaffe
- 1 msk vatten
- kokosflingor att rulla bollarna i.
Blanda alla ingredienser i en mixer. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokosflingor. Låt dem stela någon timme och njut sedan
Lakritsbollar alternativ två.
- 12 färska urkärnade dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 msk kokosmjöl
- 1 dl cashewnötter
- 5 tsk lakritspulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm flingsalt
- kokosflingor att rulla bollarna i
Blanda alla ingredienser i en mixer. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokosflingor. Låt dem stela någon timme och njut sedan
Blåbärsbollar – Rawfood
- 6 urkärnade dadlar
- 1.5 dl valnötter
- 1 dl hasselnötter
- 2 msk kokosolja
- 1.5 tsk vaniljpulver eller en halv urskrapad vaniljstång
- 0.5 dl kokosflingor
- 1.5 dl blåbär, frysta eller färska.
Till garnering: Kokosflingor
Mixa nötterna tills de blir som mjöl. Lägg i dadlarna (urkärnade) och fortsätt mixa till en finmald och kladdig konsistens. Tillsätt sedan kokosolja, vaniljpulver och kokosflingorna och mixa tills allt är blandat. Häll över blåbären och blanda alla ingredienserna med en sked eller för hand. Forma sedan små bollar som du rullar i kokos. Ställ dem i kylen ett par timmar så de får stelna. Ät sedan och njut ♥
Om du använder skogsblåbär som innehåller mer antioxidanter än de amerikanska blåbären (därav mörkare färg), använd handskar om du inte vill ha en smurfblå färgton på dina händer några dagar.
Morotsbollar ca 12 stycken
- 1 dl finrivna morötter
- 1 dl naturella cashewnötter
- 1.5 dl havregryn
- 10 urkärnade dadlar. Minska på mängden om du inte vill ha dem så söta, tillsätt bara lite vatten så att bollarna binder ihop sig.
- 1 tsk kardemumma
- en nypa salt
- 1 dl kokosflingor att rulla bollarna i.
Mixa alla ingredienser utom kokosflingorna i en matberedare. Rulla små bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kylen. Superenkelt och supergott!
CHOKLADBOLLAR
- 2 dl sötmandel
- 1 dl naturella cashewnötter
- 10 st dadlar (urkärnade)
- 2 msk kallt kaffe
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 3 msk kokosolja
- 2 msk kallt vatten
- kokosflingor
- Hacka nötter och dadlar för hand eller i en matberedare.
- Blanda sedan i kaffet och de övriga torra ingredienserna (förutom kokosflingorna)
- Rör därefter i kokosoljan
- Blanda sedan i vattnet. (känn efter om det behövs, min smet/deg hade en bra konsistens att rulla till små bollar utan vatten)
- Avsluta med att rulla bollarna i kokosflingor. Ställ kallt. Ät och njut
Dessa bakverk går även utmärkt att frysa. Perfekt att plocka fram då och då när andan faller på
Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.
Kram Anki