Släpp känslorna fri

Alla går vi runt och bär på en massa känslor. Varje dag kan det bubbla inom oss av ilska, irritation, sorg, skam, saknad, glädje, kärlek eller passion. Ibland delar vi med oss av dessa känslor men lika ofta, om inte mer, kan vi hålla dem inom oss.  Jag har många gånger tidigare skrivit i bloggen att känslor måste få komma ut och inte hållas fast. Håll dem inte instängda i din fysiska kropp då instängda känslor kan leda till fysiska besvär. Släpp känslorna fri!

Släpp känslorna fri!

Känn in ditt hjärta

Jag mediterar dagligen. Meditationen hjälper mig att slappna av, att få kontroll över mina känslor, att bli mer närvarande i mig själv. När du mediterar, läker du från insidan och ut. Då du sitter i tystnad, i stillhet och lyssnar på vad din kropp säger, då förmedlar kroppen dina känslor och tankar under ett kontrollerat sammanhang. Det som kan hända är att undanträngda känslor ofta kommer upp under en meditation. Ibland kommer skratt, ibland kommer tårar, ibland läkande stillhet och tystnad. Lugn.

När jag är ”för mycket uppe i huvudet” av malande tankar och rastlöshet, innan en tyst meditation, börjar jag alltid med en skakameditation. Att sitta tyst och stilla för att hitta mitt inre lugn blir en omöjlighet annars. Skakameditationen hjälper mig att sitta i stillhet.

Självkärlek – a better me is coming

Hjärtmeditation

  1. Sätt dig ner. Blunda och landa en stund.
  2. Fokusera på din in och utandning men forcera inte andetagen, utan låt dem komma precis som de vill.
  3. Fokusera nu på området kring ditt hjärta. Andas lätt och rytmiskt in och ut genom ditt hjärta. När du andas in, känn att du då andas in genom hjärtat. När du andas ut, känn att du då andas ut genom hjärtat.
  4. Vad förnimmer du runt bröstkorgen? Känner du ditt hjärtas slag? Känns det lätt? Känns det tungt? Vad kommer för tankar då du fokuserar på ditt hjärta? Om jobbiga tankar och känslor dyker upp, ta då ett större och djupare andetag in och ut genom ditt hjärta. Andas in och ut genom hjärtat. Känn hur tankar och känslor följer med ut genom ditt hjärta och brinner upp när de lämnar din kropp. Som små eldgnistor som förintas ut i tomma intet när de passerar din hud. Sitt och andas så länge du behöver.
  5. Tänk nu på något som gör dig glad, lycklig, tacksam. Som fyller hela dig med glädje. Glid in i känslan av uppskattning och kärlek. För varje in och utandning som du gör genom ditt hjärta känner du alla positiva känslor passera där igenom. Ditt hjärta känns ljusare, lättare och fylld av kärlek.

Gör övningen och återkoppla gärna sen till mig. Kanske dyker det upp frågor eller en skön känsla som du vill dela med dig?

Tycker du om att sjunga? Tipsar dig i så fall om ett tidigare inlägg på en skön mantrasång som sägs öppna upp ditt hjärta.


Släpp rädslor och sorg, och öppna upp för kärlek!

Kärlek till dig själv och till allt levande på jorden!

Stor kram till er alla. Ta hand  om dig och varandra och hoppas ni får en trevlig helg och vecka!

//Anki

Läs gärna också

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki