TÅRTOR

CHOKLADTÅRTA

Botten

  • 3 dl solrosfrön
  • 2,5 dl urkärnade dadlar
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • 1 dl kokosflingor

Fylling

  • 50 g mörk choklad
  • 2,5 dl cashewnötter
  • 8 msk kokosgrädde, tjock
  • 2 dl dadlar
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kokosolja, utan smak
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Botten

  • Lägg solrosfröna i en mixer och mixa tills det blir ett fint mjöl.
  • Tillsätt resten av ingredienserna för botten och mixa tills smeten är jämn och håller samman.
  • Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Lägg bakplåtspapper i botten då blir det enklare att föra över tårtan på et fint fat efteråt.

Fyllning

  • Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta en liten stund, ge inte upp. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
  • Smält chokladen.
  • Lägg resterande ingredienser till fyllningen i en mixer eller matberedare och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
  • Häll fyllningen på den nyss utpressade botten och ställ i kylen ett par timmar, gärna över natten.
  • Servera med några hallon och grädde eller glass.

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki