Inre mental fight

I helgen hade jag en ältande stund. Japp, du läste rätt, även jag som hellre ser glaset halvfullt än halvtomt har sånna stunder ibland. En sån stund då jag tänker för mycket över hur andra människor beter sig, hur andra människor utrycker sig och förmedlar sina budskap. Den inre mentala fighten. En stund av mental kamp mellan hjälparen vs icke hjälparen. En stund där jag kände mig ensam och oförstådd. Med andra ord, jag hade en stund då jag fokuserade, ältade på något som jag vet att jag inte kan påverka. Inte mer än i min tanke. Tog därför en promenad ute i skogen för att andas.

Stoppa inte undan dina känslor

Ville inte på något sätt förtränga det jag kände, utan snarare acceptera att jag kände som jag gjorde. Att förtränga, stoppa undan sina känslor sätter sig bara i kroppen i form av bland annat muskelspänningar och muskelvärk. Undantryckta känslor kan till sist göra så att du blir sjuk. Kanske i ett segdraget utmattningssyndrom, som jag fick dokumenterat 2016. Så stoppa inte undan dina känslor, reflektera över dem i stället och acceptera att de finns där. Och välj sedan hur du vill förhålla dig till dem.

När jag gick där i skogen och reflekterade över mina tankar, till varför jag kände som jag kände, sprang jag efter en kort stund på denna skalbagge. En skalbagge med ett markant hjärta på sin rygg! Har aldrig tidigare sett en sådan skalbagge med ett hjärta på ryggen. Har ni?

Budskap

Du växer nu. Min gåva till dig är att känna dig väl förberedd. Du växer andligen nu eftersom något nytt är på ingång till ditt liv. Du förbereder dig inför något.

Djurens språk – Solöga


Se dig omkring. Överallt finns små budskap till oss. Du är inte ensam.

Känn tillit till livet och till dig själv.


Kram och kärlek!

//Anki

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki