Återhämtning för kropp och själ

Hur mår ni i sommarvärmen? Jag trivs som fisken i vattnet då sol och värme är hur underbart som helst! Lätta sommarkläder och barfota från morgon till kväll. Men som inpräntad bondtös, uppvuxen på landet så önskar jag nog lite regn för gräsmattan, sådden och höets skull. Så kom igen nu vädergudarna, ge oss lite regn för balansens skull.

Jag och Andreas har varit några dagar tillsammans med min bror och svägerska i deras sommarställe i Rämma, Dalarna. Landat i tystnaden och den skönt obefintliga mobiluppkopplingen. Solat, badat, promenerat, fiskat och bara tagit dagen som den har kommit. En underbar återhämtning för kropp och knopp!

Hur går det med förra veckans utmaning förresten? Att sätta en daglig påminnelse i din telefon för att pausa en stund? Jag har fått in några mejl och kommentarer och delar med mig av några rader som jag fått:

  • Makalöst skönt! Tack för utmaningen. Ser fram emot nästa.
  • En ordentlig utmaning som för mig blev värdefull. Min stresshjärna verkar mer avslappnad bara efter de här två veckorna.
  • Fruktansvärt svårt att få ner tempot! Tänker på allt jag inte hinner göra för att jag saktar ner. En nödvändig reflektion men svår!

Veckans utmaning Gå långsamt

Bara för en stund, gå långsamt. Gå sakta och med korta steg. När du är på väg till kaffemaskinen på ditt jobb, gå sakta. När du ska gå mellan vardagsrum och kök, gå långsamt. När du går ut i din trädgård för att dricka din morgonsmoothie, gå långsamt. Kort dina steg och bli medveten på hur kroppen reagerar genom att göra denna enkla ändringen för en stund. Hur känns det att få ner tempot? Märker du någon skillnad i övriga kroppen? Hjärtat, andetagen, hjärnan och tankar?

Använd gärna ett reflektionsblock och skriv ner de förändringar som du känner. Det gör att du även visuellt ser vad som händer då du gör små beteendeförändringar i din vardag.

När denna vecka har passerat, mejla mig gärna och berätta hur det har gått. Oerhört tacksam för era tankar, kommentarer och för den tid ni tar för att ge mig feedback!

Kram och kärlek till er alla!

//Anki