Mumsiga blåbärsbollar

Rawfood – Obehandlad och oftast ekologisk mat med råvaror som inte upphettas till över 47 grader. Detta innebär att alla nyttigheter bibehålls i produkten. Alla naturliga vitaminer, mineraler, antioxidanter och övriga livsviktiga ämnen hjälper dig att återbygga kroppen om du äter produkten obehandlad.

Jag är inte vegetarian, vegan eller sockervägrare, utan jag är allätare. Jag tycker däremot om att äta vegetariskt och rawfood och testar gärna olika recept. Har jag hittat något som jag tycker om, delar jag gärna med mig till de som vill. Dessa supergoda blåbärsbollarna är ett sådant -dela med mig- recept. Gjorde dem igår och de slinker ner med lätthet, jag lovar! Perfekt snacks då jag nu sitter och redigerar mitt bokmanus idag och behöver lite extra positiv energi till min hjärna. Nyttigt, gott och enkelt 🙂

Blåbärsbollar – Rawfood

  •  6 urkärnade dadlar
  • 1.5 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk kokosolja
  • 1.5 tsk vaniljpulver eller en halv urskrapad vaniljstång
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1.5 dl blåbär, frysta eller färska.

Till garnering: Kokosflingor

Mixa nötterna tills de blir som mjöl. Lägg i dadlarna (urkärnade) och fortsätt mixa till en finmald och kladdig konsistens. Tillsätt sedan kokosolja, vaniljpulver och kokosflingorna och mixa tills allt är blandat. Häll över blåbären och blanda alla ingredienserna med en sked eller för hand. Forma sedan små bollar som du rullar i kokos. Ställ dem i kylen ett par timmar så de får stelna. Ät sedan och njut 

blåbärsbollar

Om du använder skogsblåbär som innehåller mer antioxidanter än de amerikanska blåbären (därav mörkare färg), använd handskar om du inte vill ha en smurfblå färgton på dina händer några dagar.

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull stund och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki