Bodybutter

Min första hemmagjorda Body butter och jag blev så nöjd!

Receptet hittade jag på Yogakosthälsas sida på Instagram (halverade dock hennes recept), följer ni inte henne redan där så tryck på följaknappen när ni går in nästa gång 🙂 Grunden i receptet är kakaosmör, bra för bland annat torr, sprucken och narig hud då den hjälper till att behålla fukt i huden. Har du eksem så är kakaosmör ett toppenalternativ att smörja in din hud med. Body buttern innehåller även kokosolja och jojobaolja. Den feta kokosoljan är perfekt för vård och smörjning av torr hud, särskilt vintertid. Jojobaoljan är också återfuktande, den är antibakteriell och antiinflammatorisk. En favorit för de flesta, då den även passar alla hudtyper.

Recept

  • 1 dl kakaosmör
  • 0.75 dl kokosolja
  • 1 msk jojobaolja

Smält först kakaosmöret i vattenbad på låg värme. När det börjar smälta häll i kokosoljan som också får smälta. Sedan i med jojobaolja och rör ihop. In med den i kylen i ca 1 timma så den stelnar till. Sedan fram med elvispen och vispa tills det blir en gräddig body butter. Ca 2 minuter tog det för min kräm att ”grädda” till sig. En mild och behaglig  doft av kokos spred sig på min hud då jag smörjde in min kropp med denna hemmagjorda body buttern.

Enkel att göra och doftar ljuvligt!

BODY BUTTER

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki