Vill du så kan du

Det är många gånger jag träffar på folk som säger att de har svårt för att yoga eller att meditera. Oftast handlar det om att tiden inte räcker till eller att de har en livlig familj runt omkring så de inte får lugn och ro. Mitt svar brukar vara – Vill du så Kan du.

Kanske låter hårt men det är helt och hållet upp till dig om yogan eller meditationen blir av. Jag har själv gått och matat mig med mantrat i många år,  ”Jag inte har tid” eller ”Jag har ingen lugn och ro” … samtidigt som jag har zappat mellan olika TV-kanaler, Instagram eller Facebook. Som ni vet tog min kraft och energi slut en dag, jag fick börja tänka om och byta fokus på vad det är jag säger till mig själv.

Tre tips för att få din meditation att bli av

  • Prioriteringar: Tid, det har vi alla lika mycket utav. Sålla bland de sociala medier du är ute på dagligen, så hittar du lite tid där. Eller kliv upp lite tidigare än vad du brukar. Det kan räcka med bara 10 minuter innan väckarklockan skulle ha ringt.
  • Respekt: Har du en livlig familj runt omkring dig, be dem vara tysta en stund så att du kan få meditera i lugn och ro. Förklara för dem att detta är viktigt för dig för att du ska må bra.
  • Gemenskap: Låt din familj vara med under meditationsstunden. Ibland handlar det om okunskap eller nyfikenhet. Vad gör/menar mamma/pappa för att de ska må bra?  Gör lite mysstämning. Släck ner, tänd några stearinljus och bjud in din familj till att lyssna på guidade meditationer tillsammans, eller lyssna på avslappningsmusik och följ era andetag.
    • Ett litet tips om det är mindre barn som ska följa andetagen, låt dem ligga ner och lägg en nalle på deras mage. ”när du andas in åker nallen upp, när du andas ut åker nallen ner. Andas lugnt och avslappnat så inte nallen trillar ner”.
    • Större barn, låt dem hålla i något under tiden, en sten, en taggig massageboll. Det är lättare att sitta/ligga under en längre stund om man kan lägga fokuset på något man håller i. ”Hur känns det du håller i handen. Tungt eller lätt? Kallt eller varmt? Mjukt eller hårt? Taggigt eller lent?

 Guidade meditationer

guldgroda

Nu ska jag ta och plocka fram min resväska och packa lite, i helgen ska jag på retreat-helg. Jag ska till Englagård för en helg med inspiration och utveckling. Det är med blandade känslor jag åker. Mycket folk en hel helg, folk som jag inte känner, aktiviteter hela helgen, inget eget rum… Detta är ett stort steg för en utmattad person. Men vi ska meditera tillsammans så jag har samtidigt en positiv känsla i min kropp. Önskar er alla en Kärleksfull helg. Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki