Hjärtchakrat

Idag är det dags att titta på vårt fjärde chakra, hjärtchakrat som förknippas med färgen rosa eller grön. Placeringen är nära hjärtat, mitt emellan brösten.

Kärlek och helande

Nyckelorden till detta chakra är inte så överraskande, Kärlek och Helande. Relaterat till vår förmåga att kunna ge och ta emot kärlek. Här finns den villkorslösa kärleken genom acceptans och empati för allas lika värde, både ditt och mitt. Man ser det goda i alla medmänniskor, utan att leta efter fel och brister. Ett välbalanserat hjärtchakra gör att vi känner oss sammanlänkande med allt det som är. En stark tillit till oss själva och andra.

Obalans i hjärtchakrat

Ett överaktivt hjärtchakra har svårt att förlåta och domineras av svartsjuka. Det är här som känslor som bitterhet, sorg och ilska ligger. Ett underaktivt hjärtchakra har man svårt att ta emot kärlek, man känner sig mindervärdig och inte värd att älska. Känner självömkan och kan inte se den sanna meningen med livet.

Vad kan man göra för att skapa balans?

Ryggvridning – Sitt i lätt meditationsställning med händerna på dina axlar. Armbågarna pekar horisontellt ut från dina axlar. Fingrarna fram och tummarna bak. Andas in samtidigt som du vrider kroppen åt vänster, andas ut och vrid kroppen åt höger. Upprepa vridningen en till tre minuter. Placera händerna ca en decimeter från ditt hjärtchakra, tänk färgen grön eller rosa och känn energierna i ditt hjärtchakra.

Idag får ni även en bonusövning till att öppna och balansera hjärtchakrat…

Katt och ko – Stå på alla fyra på din yogamatta eller annat mjukt underlag. Andas in genom näsan och svanka med ryggen samtidigt som du lyfter upp ditt huvud. Känn hur bröstkorgen stolt visas upp. Andas ut genom näsan och skjut upp ryggen mot taket som en katt, samtidigt som hakan går in mot bröstet. Rörelserna ska som alltid vara mjuka. Fortsätt i 1-3 minuter. Avsluta med att sitta i meditationsställning, korslagda ben och med händerna placerade ca en decimeter ut och handflatorna vända in mot ditt bröst. Tänk färgen grön eller rosa och känn energierna i ditt hjärtchakra.

Mantra / AffirmationJag öppnar mig fullt ut för kärleken.

Övriga tips

  • Omge dig med gröna eller rosa saker! Kläder, smycken eller andra gröna eller rosa assessorer som du kan placera ut i ditt hem. Stenar, dukar, ljus, blommor.
  • Be om ursäkt till alla de som du har sårat
  • Förlåt alla de som sårat dig
  • Våga lita på andra, be om hjälp om det behövs
  • Skriv ner det som du är tacksam för. Gör det som en daglig rutin och mena orden som du skriver. Läs dem gärna också högt för dig själv.
  • Dofter som ros, bergamott och citronmeliss sägs vara välgörande för hjärtchakrat

Läs mer HÄR om hjärtchakrat


Be om förlåtelse om du sårat någon, förlåt de som sårat dig.

Skriv ner allt det som du är tacksam för. Skriv ner alltid som du åstadkommit i livet.


Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

Höstens vitaminkick