Fyra enkla tips att tänka positivt

Våra tankar är fantastiska! Det vi mest matar våra tankar med, är det som den tar för sanning. Matar vi dem med beröm och kärlek så påverkas hela vår kropp och sinne utefter det. Och vet ni, det fungerar också precis tvärtom. Matar du tankarna med svårigheter och problem så påverkas hela din kropp och sinne utefter det. Det du väljer att lägga ditt fokus, din energi på är det som ditt liv kommer att fyllas med. Varje tanke formar vår framtid! Vad väljer du in i ditt liv?

Våra tankar är fantastiska!

Hjärnan är som livet, föränderlig

Jag skrev i ett tidigare inlägg – Mer fokus på det positiva  – att det är inget kvick fix att ändra sitt tankemönster eller beteende mönster. Som med alla vanor som skall brytas känns det ovant till en början. Men hjärnan är som livet, föränderlig! Och ju mer du tränar desto snabbare går det att ändra ditt invanda mönster. Det sägs att det tar 21 dagar att skaffa sig en ny vana, om det är sanning eller ej det tvistar de lärde. Jag tror personligen att ju mer motiverad man är desto snabbare går det. Vad har du att förlora? Tre veckor av ditt liv av mer glädje och lycka? Det är inget waste of time om ni frågar mig.

Precis som med attraktionslagen attraherar vi det som vi lägger energi och fokus på. Det krävs ingen gigantisk livsstilsförändring, bara en liten vana att börja lyssna inåt. Och tillit och tålamod.

Jag har kraft att förändra – MINDSET

Fyra enkla tips att tänka positivt

Använd bara positiva ord när du pratar om dig själv – ”Jag är värdelös.” ”Jag kan inte.” Dessa meningar kommer tillslut att övertyga dig själv om att det är sanning. Att du är värdelös och inte kan. Ersätt dessa meningar men positiva meningar istället. ”Jag kommer att fixa det här, jag duger precis som jag är.”

Använd inte din tid och energi på att älta gamla saker i oändlighet – Det som har hänt är i det förflutna. Reflektera, bearbeta och acceptera och LEV. Punkt!

Använd ord som väcker din inre kraft! – Sätt dig ner och skriv ner ord som gör dig glad, hoppfull, kraftfull. Ord som vibrerar av total POWER! Fokusera sen under dagen så ofta du kan på dessa ord. Jag har skrivit det upprepande gånger i bloggen, köp ett reflektionsblock och fyll den med ord som lyfter dig! Titta sen i ditt block så ofta du kan.

Styr dina tankar – Du är en livs levande varelse med egen fri vilja. Lyssna på vad det är du säger och tänker. Kommer negativa tankar eller ord upp, fokusera på allt det fina som du har varit med om. Allt det fina som du har omkring dig.

Veckans självreflektion

Hur pratar du om dig själv? Hur reagerar du när något inte går som du tänkt? När du missat bussen? Fått punktering på din cykel? Eller om det är tomt med papper i skrivaren när det är din tur att skriva ut? Eller när det där svaret på din mejlfråga lyser med sin frånvaro? Eller när kaffefiltret är slut till dagens första efterlängtade kaffekopp?

Är det i huvudsak negativt när du talar om dig själv eller något inte går som du tänkt dig? Kan du i så fall reagera på något annat sätt istället?


Varje gång som du kan ersätta en negativ tanke med en positiv,

så blir världen lite vackrare!

”Fallstudie” – Idag när jag skulle publicera detta inlägg var hela inlägget borta! All tid som jag lagt ner på bildinlägg och textformuleringar hade försvunnit i tomma intet! Min första tanke var inte positiv, det vill jag lova men så fick jag påminna mig själv om vad inlägget handlade om – Fyra enkla tips att tänka positivt. Ibland får man sig en liten ofrivillig påminnelse om att leva som man lär 😉 Tack och lov hade jag kvar mitt kladdark!

Kram på er alla och trevlig helg!

//Anki

Läs gärna också

Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki