Fyra råd för att slippa utmattningssyndrom

Jag har väl egentligen aldrig skrivit om mitt utmattningssyndrom i denna blogg. Det är ett medvetet val då jag tycker att det redan finns så mycket information om det på nätet, det är bara att googla runt så dyker det upp tusentals sidor.

Jag har istället valt att lägga mitt fokus i denna blogg på – vägen ut ur utmattingssyndromvägen tillbaka från utmattningssyndromoch det som minskar risken att hamna där. Hur  viktigt det är att lyssna på sin kropp för att få ett hållbart liv. Men nu har jag fått så många frågor om mitt utmattningssyndrom som jag känner att jag inte kan ignorera, så för er som frågat om min livsresa finns nu en sida om det HÄR.

Livsglädje, mental träning och personlig utveckling

Råd från en som trillat dit och idag känner en stor portion med livsglädje, genom mental träning och personlig utveckling. Kan jag kan du!

FYRA RÅD FÖR ATT SLIPPA UTMATTNINGSSYNDROM

  • Börja dagen med tacksamhet och visualisering redan i sängen. Känn tacksamhet att du vaknar i en säng, med ett skönt täcke över din kropp och ett skyddande tak och väggar från väder och vind. Känn tacksamhet för att du andas, kan öppna dina ögon, kan sträcka på dig och välja att kliva upp och möta dagen. Att du har mat på bordet och rent vatten att dricka varje dag. Visualisera också hur bra din dag kommer att bli.
  • Meditera varje dag. Att meditera några minuter varje dag, hjälper oss att uppnå vår inre harmoni. Att meditera en stund varje dag påverkar också vår hjärna, speciellt delar som påverkar vårt minne, inlärning och våra känslor. Är du nybörjare eller har svårt att sitta still? Börja då med 3 – 5 minuter varje dag och följ dina andetag. Babystep för ett hållbart liv. Här finns ett meditationsprogram för 8 veckor för den som är intresserad. Prova, du har inget att förlora!
  • Prata också med dig själv och din kropp. Känns det här bra? Gör det här mig glad? Hur känner jag när jag tänker exempelvis på mitt jobb, en speciell vän, en kommande resa? Blir jag glad? Är svaret nej, då är det dags att göra en förändring. Är svaret ja, då är det bara att tuta och köra (i en lagom hastighet).
  • Omge dig med rätt människor. Som lyfter dig framåt och uppåt! Sätt dig ner och fundera på om du är omgiven av nej-sägare och som belastar dig med deras problem? Utan att visa intresse för de gånger du också behöver ventiler? Fortsätt inte att umgås med människor som inte ger dig energi, det är bara slöseri med din energi, din tid och ditt liv.

Ta din tid för den livsviktiga återhämtningen och lyssna på din magkänsla!


Idag är det också nymåne, en optimal tid för att sätta igång saker. Är du som jag? Jobbar och tänker mycket utifrån visualisering och attraktionslagen? Sätt dig i en nymånemeditation en stund, plantera omsorgsfullt ditt frö mot din önskan. Var tydlig med vad du vill och vilka avsikter du har med din dröm och din önskan.

Nu önskar jag er en underbar helg! Sätt dig ner och meditera en stund, ta en promenad i skogen, njut av livet och tänk på allt det fina som du har omkring dig.

Tidigare inlägg

ORDENS KRAFTOm du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.

Kram Anki