Hemmagjord Chai latte

CHAI LATTE… blunda och smaka på ordet. Hur känns det? Vad får du för förnimmelser? Vad är dina första tankar som dyker upp då du läser chai latte

För mig uppstod tankar som exklusivt, exotiskt, hälsosamt, värmande. Men även tankar som dyrt och många ingredienser som man inte har hemma och som dessutom är komplicerat att göra, dök också upp.

Märk då min förvåning när jag upptäckte hur enkelt det var att göra sin alldeles egna chai latte! Alla ingredienserna existerade dessutom i min kryddlåda och verktygen som behövdes fanns mitt bland min helt normala köksinredning. Och så gott det blev! En härligt kryddig hälsokick!

Receptet kommer från #topphalsamagazine som dök ner i min brevlåda förra månaden. Sen dess har jag njutit av många chai latte som varje gång har känts lite exklusivt och lyxigt att dricka, och som dessutom har många hälsofrämjande egenskaper.

CHAI LATTE extra spicy 1 portion

  • 1.5 dl nybryggt te (din favoritsmak, exempelvis Earl Grey.)
  • 1.5 dl mjölk
  • Kryddpasta (Se nedan.)

KRYDDPASTA

  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 1 krm malen kanel
  • 1 tsk vatten

GARNERING

  • 1 krm chili flakes.

Gör så här (Enligt recept)

Brygg ditt favoritte.

Kryddpastan – Rör ihop kryddorna med ½ tsk vatten i taget till en pasta.

Värm mjölken i en kastrull och vispa ner kryddpastan. Koka ej! Vispa mjölken så att den skummar. Häll ner mjölken i det nybryggda teet och toppa med chili flakes.

Gör så här (enligt mig)

Kalla mig latmask men jag älskar enkla tillagningssätt, är det inte enkelt då drar jag mig för att laga till det. Så här gjorde faktiskt jag min hemmagjorda chai latte – Jag brygger mitt te. Mäter upp delen av mjölk i en kastrull och strör över kryddorna direkt ner i mjölken. Låter det dra en liten stund innan jag värmer den kryddblandade mjölken på plattan och börjar vispa till skum. På så sätt slipper jag ett moment 😉

Har testat med både komjölk och kokosmjölk. Komjölken skummar mer.

För mig står fortfarande chai latte för exklusivt, exotiskt, hälsosamt, värmande. Tankarna som dyrt och många ingredienser som man inte har hemma och som dessutom är komplicerat att göra, är tack och lov helt bortsuddade.

Kika in på den HÄR SIDAN om du är nyfiken på att läsa mer om dessa hälsofrämjande kryddor. Naturens egna medicinskåp.


Livet = Kärlek och Glädje!

Var sann mot dig själv och fyll livet med aktivitet och vila,

och en god hemmagjord chai latte då och då


Kram och kärlek!

//Anki

Tidigare inlägg

Pannchakrat