Mental återhämtning

”Full fart framåt, vila kan jag göra sen.” Eller hur låter det hemma hos dig? Speciellt nu i juletid när knäcken skall kokas, julklappar skall köpas och pynt skall in från golv till tak. Samtidigt som man skall hinna med allt på jobbet innan julledigheten. Vila och återhämtning är mycket viktigare än vad vi tror.

När du har tränat fysiskt behöver dina muskler få vila. Precis på samma sätt behöver även din hjärna få tid för återhämtning, få tid att bearbeta och sortera alla händelser som sker under dagen. Prioriterar du inte återhämtningen så är chansen stor att stresssymtom som sömnstörningar, oro, trötthet, nedstämdhet blir fler och fler, tillslut är risken hög att du hamnar i en utmattningssyndrom. Tro mig, där vill du inte hamna så var rädd om dig!

Fem minuters återhämtning varje dag motverkar den

inre stressen och den psykiska ohälsan.

Ewa Wigenheim, utbildad inom bland annat mental återhämtning och mindfulness, guidar här Peter Jihde och Soraya Lavasani på Nyhetsmorgon på tv4  The power of en paus. En mycket enkel mindfulness-meditation som hjälper hjärnan till effektiv vila. Det räcker med 5-10 minuter om dagen för att få positiva effekter. En stilla meditation som du kan göra likväl hemma som på jobbet för att lugna ner en stressad kropp, själ och sinne.

Nu önskar jag er alla en fin andra advent och en Kärleksfull fortsättning på helgen. Kramar finns som alltid till er alla!

Kram och kärlek!

//Anki