Ord från hjärtat 

Att börja dagen på yogamattan är helande för mig. Där har jag min frizon, där kan jag bara sätta mig ner, tillåta mig att bara vara. Känna in hur kroppen och sinnet mår just idag. Där kan jag vara förstående och förlåtande mot mig själv, men även mot andra. Då jag sitter där i stillhet och landar i sinnet, kommer oftast en ”aha-känsla”. Den där lilla biten som saknats för att få livets pussel att bli helt. Acceptansen. Acceptansen över hur livet har blivit och utvecklat sig. Acceptansen över hur jag är, över hur andra människor runt omkring mig är.

Då tanken och ord har en enorm kraft brukar jag ofta avsluta min stund på yogamattan med ett mantra, en kort bön. Någon gång i veckan läser jag, Ord från hjärtat -meditation. Högt eller tyst för mig själv. Jag tar tre djupa andetag, blundar och placerar händerna över hjärtchakrat Först mantrar jag orden om mig själv, sen en nära vän hela och så vidare. Avslutar alltid med tack.

  • Mig själv (må jag vara…)
  • En nära vän (må X vara…)
  • En neutral människa som jag inte känner så väl (må kvinnan på pressbyrån vara…)
  • En svår människa, kanske en som gjort mig illa, eller en som jag har svårt att få kontakt med (må X vara…)
  • Alla på jorden, Universum (må vi vara…)

satnam3 bön

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki