övriga recept
Västerbottenostpizza med löjrom
Ingredienser
- En färdigkavlad pizzadeg (Pop! Bakery som är både vegansk och glutenfri.)
- 1.5 dl creme fraiche
- 1.5 dl riven västerbottenost
- 1 dl gräddfil
- 100 gram Kalix löjrom
- Finhackad rödlök
- Dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut pizzadegen på en plåt (använd bakplåtspapperet som degen redan ligger på.)
- Bred över creme fraichen och strössla över västerbottenost.
- Grädda i ugnen tills osten har smält och pizzan fått fin färg (ca 15 minuter.)
- Ta ut pizzan och låt den svalna.
- Ringla över gräddfilen, klicka ut löjrommen, strössla över den finhackade rödlöken och klipp dillen över pizzan
- Skär i lagom stora bitar och servera.
Knäck med kokosgrädde och kokospalmsocker
En klar favorit på julgodisbordet 2017!
Ingredienser
- 2 dl kokosgrädde
- 2 dl kokospalmsocker
- 1 dl agavesirap
- 1/2 dl mandel, hackade
- 2 tsk salt
- Knäckformar
Gör så här
- Blanda kokosgrädde, agavesirap och kokospalmsocker i en tjockbottnad kastrull.
- Låt koka utan lock tills smeten är 120 grader eller gör kulprovet.
- Ta av från värmen och tillsätt salt och hackade mandlar. (Jag hällde mina mandlar i botten i knäckformarna.)
- Häll upp i knäckformar och låt svalna.