övriga recept

Västerbottenostpizza med löjrom

Ingredienser

  • En färdigkavlad pizzadeg (Pop! Bakery som är både vegansk och glutenfri.)
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 1 dl gräddfil
  • 100 gram Kalix löjrom
  • Finhackad rödlök
  • Dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt (använd bakplåtspapperet som degen redan ligger på.)
  3. Bred över creme fraichen och strössla över västerbottenost.
  4. Grädda i ugnen tills osten har smält och pizzan fått fin färg (ca 15 minuter.)
  5. Ta ut pizzan och låt den svalna.
  6. Ringla över gräddfilen, klicka ut löjrommen, strössla över den finhackade rödlöken och klipp dillen över pizzan
  7. Skär i lagom stora bitar och servera.

Knäck med kokosgrädde och kokospalmsocker

En klar favorit på julgodisbordet 2017!

Ingredienser

  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 dl kokospalmsocker
  • 1 dl agavesirap
  • 1/2 dl mandel, hackade
  • 2 tsk salt
  • Knäckformar

Gör så här

  • Blanda kokosgrädde, agavesirap och kokospalmsocker i en tjockbottnad kastrull.
  • Låt koka utan lock tills smeten är 120 grader eller gör kulprovet.
  • Ta av från värmen och tillsätt salt och hackade mandlar. (Jag hällde mina mandlar i botten i knäckformarna.)
  • Häll upp i knäckformar och låt svalna.

Följ mig på sociala medier