PIZZA
Västerbottenostpizza med löjrom
Ingredienser
- En färdigkavlad pizzadeg (Pop! Bakery som är både vegansk och glutenfri.)
- 1.5 dl creme fraiche
- 1.5 dl riven västerbottenost
- 1 dl gräddfil
- 100 gram Kalix löjrom
- Finhackad rödlök
- Dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut pizzadegen på en plåt (använd bakplåtspapperet som degen redan ligger på.)
- Bred över creme fraichen och strössla över västerbottenost.
- Grädda i ugnen tills osten har smält och pizzan fått fin färg (ca 15 minuter.)
- Ta ut pizzan och låt den svalna.
- Ringla över gräddfilen, klicka ut löjrommen, strössla över den finhackade rödlöken och klipp dillen över pizzan
- Skär i lagom stora bitar och servera.
Om du har gillat det du har läst, dela gärna till dina vänner så att de också kan få ta del av det som du gillat. Väljer du att ta delar ur texten, glöm ej då att hänvisa vart ifrån du hämtat din text.
Kram Anki