Qi – den livgivande kraften

qigong

Hej alla fina bloggläsare 

Qigong är en holistisk träning då man tränar både den fysiska kroppen och det mentala. Alla rörelser är utarbetade så att vi ska uppnå ett bra energiflöde i kroppen och med energierna runt omkring oss, med omgivningen.

Qigong är något som jag alltid varit nyfiken på då det är en träning som sker långsamt och i samklang med din andning. Grunden i Qigong är att man arbetar med Qi, det vill säga, den livgivande kraften. Den stärker kroppen från insidan och ut, då man sträcker ut de spända musklerna och stärker de svagare. När du hittar symbiosen mellan din andning och din fysiska rörelse, utan ansträngning, då kan det bara ge positiva effekter.

Qigong, att hitta balans och harmoni i hela kroppen

Jag tycker om att träna hemma, i lugn och ro och när det passar mig. Härom dagen snubblade jag över ett Youtube klipp, ett sammansatt Qigong pass på 10 minuter. 10 minuter för att väcka upp kroppen på morgonen med lugna, harmoniska fysiska rörelser. Kroppen som ska bära oss hela dagen ♥ Kan varmt rekomendera detta morgonpass!

27 mars 2017

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki