Säg nej till stress

…men våga utmana dig själv. Det handlar om balansen mellan stressade situationer och livet som är A och O för att få ett fungerande liv.

LIFE IS SHORT,

LIVE YOUR DREAM

AND SHARE YOUR PASSION

Det är ett år sedan som jag gick in i väggen, och det var omgång nummer två under några år. Denna gången blev det en betydligt tuffare resa än första gången, att hitta balansen under fötterna igen har varit en rejäl utmaning för mig. Bilkörning har till exempel varit en omöjlighet för mig under detta året. Jag har inte kunnat/vågat köra bil på grund av min stresshjärna som hyperventilerar då det är för många intryck runt omkring. Känns som om hjärnan ordagrant kokar inom mig, stress som sedan gör att jag blir sängliggandes och hjärntrött flera dagar efteråt.  Att utmana ödet att dessutom eventuellt köra på någon annan eller skada mig själv (ännu mer) har därför inte varit prio ett. Ni ska bara veta vad jag har saknat att bara ta bilen någonstans, utan att fråga Andreas om han kan skjutsa mig…

I onsdags utmanade jag mig själv, jag vill komma vidare och äntligen få börja det liv som jag drömmer om. Men, jag behövde en liten ”morot” för att våga ta det där första steget. Ni som följer mig i bloggen och/eller på Instagram vet att jag har blivit smått förälskad i smoothies under den här sjukskrivningstiden. Gröna, blåa, röda…ja, smoothies i alla härliga färger som jag dricker tacksamt varje morgon efter ett mediyogapass eller efter en meditation. I onsdags hade Grönsakshuset Skövde ett erbjudande som jag inte kunde missa, 5 kg skogsblåbär för 200 kr. Blåbär är det enda som saknas i min frys för att ”klara vinterns smoothies”. Detta fick bli min lilla morot, att våga ta steget ut mot bilen, med mig själv bakom ratten. Helt ensam…

Ganska många gånger fick jag påminna mig själv om att ANDAS under tiden som jag körde och hade koll på trafiken och allt runtomkring. 40 minuter senare kom jag hem med 5 kg färdigrensade skogsblåbär, en hel och oskrapad bil, inga personskader och med ett leende som sträckte sig från öra till öra! Resten av dagen gjorde jag dock ingenting mer. Denna korta bilkörarutmaning stressade kroppen så pass att jag fick mer värk i kroppen och blev toktrött. Därför blev det soffhäng med gott samvete resten av onsdagen och även större delen av torsdagen. Men, jag fixade det och kommer nu ta fler babystep i min bilkörning då det gör mig både fri och lycklig 

Min morot för dagen... :)

Min morot för dagen… 🙂

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull stund och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki