Smoothie med havregryn

19 januari i år var jag på en föreläsning med Jesper Caron – Att leda och lyfta sig själv. Hans ord och hans utstrålning under föreläsningen fick mig att börja rannsaka mig själv och mitt tänkande. Jag hade under en lång tid varit missnöjd över de extra kilona som jag hade lagt på mig under min sjukskrivning, men jag hade ändå ”valt” att bara vara missnöjd. Jag hade inte gjort något åt saken trots att jag inte tyckte om det jag såg när jag stod framför spegeln.

Jesper berättade om sin sjukdom, han är reumatiker och har också som jag, värk i kroppen. Han har också som jag, lagt på sig extra kilo på grund av att han inte heller kan träna lika mycket som tidigare. Men, det han däremot hade gjort, till skillnad från mig, var att ta tag i problemet genom att börja tänka på vad han äter. Istället för energifattiga smörgåsar och sockerstinn yoghurt till frukost, gör han en grön smoothie varje morgon. Jag tänkte då jag satt och lyssnade på honom då han stod där framme på den upplysta scenen, kan han så kan jag. Jag ångrar mig inte en sekund, för nu vill jag inte vara utan min morgondrink. Oftast gör jag gröna smoothies men ibland varierar jag färgmässigt 😉 Jag känner mig mättare längre och dessutom piggare.

Imorse ville jag testa något nytt. Därför la jag;

  • 1/2 dl blåbär
  • 1/2 dl hallon
  • ca 7 cm gurka
  • ca 1/2 dl persilja
  • riven ingefära (ca 1 cm)
  • 1 dl yoghurt (hade ingen mjölk hemma)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl havregryn

i en bunke och mixade tills jag blev nöjd. Till det åt jag en liten skål med nötter och kokoschips. Åt och drack efter morgonens mediyogapass.

En smoothie och morgonstund jag varmt rekommenderar 🙂

nyttig smoothie

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki