Hej alla fina bloggläsare 

Efter min morgon mediyogastund, hamnade jag idag med frukosten framför datorn. Huvudet fullt av tankar som ville komma fram. Va inte ett dugg sugen på min, som annars smarriga gröna smoothie, utan det fick bli yoghurt, banan, kiwi och blåbär. Snabbt enkelt och också väldigt smarrigt.

När jag hamnar framför datorn med mitt bokmanus eller med min blogg, eller då jag sätter mig i silversmedjan och kreativiten flödar fritt, då kan jag sitta där i timmar. I min lilla bubbla och låta orden eller silversmycken födas fram. Vilket är en förlösande känsla när tankar blir till verklighet och sätts på pränt… men tyvär kan även detta vara förödande för hälsan. Att sitta i samma ställning, samma position i timmar försämrar din hållning och leder ofta till spänd rygg och spända muskler runt nacke, skuldror och axlar. Även handlederna stelnar till efter ett tag. Som tur är så räcker det med bara några minuters paus till att få igång cirkulationen och minska på spänningarna som byggts på. Det gäller bara att komma ihåg dessa livsviktiga pauser också…

Till hjälp använder jag min telefon, den finns ju nästan alltid vid min sida. Jag ställer timern på en timme, när den ringer reser jag mig upp från stolen och skakar loss min kropp lite och vickar handlederna fram och tillbaka några gånger. Avslutar alltid med några påtvingande gäspningar för att fylla mina lungor med luft (dom har ju blivit ihoptryckta av mitt hösäckssittande) och för att få ett ökande flöde av mer blod till hjärtat.

Yoga Kost Hälsa har även en skön kontorsyoga-video som jag också brukar använd mig av;

blogg och manus

Önskar er alla en Kärleksfull dag och Gör meditationen till en del av din vardag. Du kommer märka att positiva förändringar kommer mer och mer in i ditt liv.

Kram och kärlek!

//Anki