Svalkande sommardryck

Jag vet inte hur det är ute i era trädgårdar men här, hemma hos mig växer rabarbern så det knakar! Därför tog jag i helgen och rensade lite bland rabarberstjälkarna och fixade mig den godaste sommardrycken, rabarbersaft.

Receptet har jag fått utav grannen och är väldens enklaste att göra.

Rårörd rabarbersaft

  • 3 kg rabarber skivas tunt.
  • Lägg allt i en hink och slå på vatten så det täcker över alla rabarberbitarna.
  • Rör i 40 gram citronsyra. (1 gram = 1 krm.)
  • Lägg på ett lock, ställ kallt och låt stå i ett dygn.
  • Sila (Går bra med ett durkslag.)
  • Rör i 6 Hg socker/Liter saft. Rör sockret tills det har lösts upp.
  • Konserveringsmedel om så önskas…
  • Fördela i väl rengjorda flaskor.

Jag brukar göra halv sats då det blir mycket saft. Sockermängden minskar jag till 4 dl/halv sats. Några flaskor ställde jag i kylskåpet och några flaskor (plastflaskor) la jag i frysen då saften går utmärkt att frysa.

Ett svalkande tips i denna högsommarvärmen.

Receptet på apelsin- och choklad rawfood bollarna bredvid saften på brickan hittar ni HÄR.

Kramar finns som alltid till er alla. Ta hand om dig och varandra. Idag, imorgon och alla andra dagar!

Varma kramar//Anki

Har du läst mitt blogginlägg? Fanns det tankar som kom upp? Mejla gärna en kommentar eller dela inlägget ♥