Jul i underbara Östersund

Hoppas ni alla har haft en fin jul, precis en sådan jul som ni alla önskar. I år bestämde jag och Andreas oss för att åka upp till Östersund och fira jul tillsammans hos min bror och svägerska. Ett av mina bättre beslut måste jag erkänna, då jag känner att min stresskropp gjort sig påmind oftare nu under hösten.

Denna jul prioriterade jag därför mig själv och mina behov och Andreas sa -Klart vi ska åka.- Jag har haft sådan hemlängtan upp till Jämtland denna höst, orden är obeskrivliga… Oerhört tacksam för att Andreas finns i mitt liv och över all den stöttning som han ger mig. Det är 68 mil enkel väg från Skövde, ingen tripp man gör ”bara så där.”

Trots att det är 19 år sedan som jag bodde i Östersund, känns det som att komma hem igen så fort jag åker upp. Helt plötsligt går inte min hjärna i hundra knyck och jag behöver inte påminna mig själv om att andas. Det är helt andra energier än på många andra ställen jag varit på.

Ett av alla de många fina ställena jag gärna tillbringar min tid på då vi är i Östersund är nere vid badhusparken, ett genommysigt ställe nere vid vattnet.

Nere vid Badhusparken i Östersund

En av dagarna bestämde vi in en träff med vänner nere på stan. Efter en gofika på ”stamfiket” Törners, tog vi en promenad ner till badhusparken. Ett gnistrande pärlemorsskimmer över hela himlen lös helt plötsligt upp. Svårt att få med allt det vackra på bild men tro mig, så magiskt! Pirrade i hela kroppen av det skimrande bildspelet som pågick ovanför våra huvuden!

pärlemorsskimmer över himlen

Vi valde att bo på Scandic Syd som ligger ca 200 meter från där min bror och svägerska bor. Perfekt avstånd och samtidigt en avskildhet som jag behöver för att må bra. Vi startade våra mornar antingen med en lång och skön promenad i ett härligt vinterlandskap, eller så tog vi ett träningspass på Scandics välfyllda gym. I gymmet fanns allt man kan behöva men jag valde att stanna kvar på crosstrainern under tiden som min sambo”lyfte skrotet”. Sen var det bara att ta en dusch och därefter plocka vad man vill från frukostbordet för att sen umgås med familj och vänner. Det enda lite tråkigare var att restaurangen inte var öppen under tiden vi var där.

Scandic Syd gym i Östersund

Ett bra beslut att åka hem till Jämtland igen för att ladda upp mina inre batterier inför 2018 samt även ett mycket bra beslut att ta in på hotel. Lyxigt och lugnt. Men tänk, det är ALLTID med en tår i ögat som jag åker tillbaka till Skövde igen, kan alltid stanna några extra dagar på hemmaplan.

En vintrig Anki

Nu önskar jag er alla en Kärleksfull fortsättning på kvällen. Ta hand om dig och varandra.

Kram och kärlek!

//Anki